Πέμπτη 3 Ιουλίου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΣΥΡΙΖΑ ΚΥΘΗΡΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΧΗΜΙΚΑ

Η οργάνωση ΣΥΡΙΖΑ των Κυθήρων ενημερώνει τους πολίτες των Κυθήρων και Αντικυθήρων σχετικά με το μείζον θέμα στην περιοχή της Μεσογείου που αφορά την καταστροφή των χημικών της Συρίας ότι:
1.  Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το μοναδικό κόμμα στην Ελλάδα που ανέδειξε το θέμα, με σημαντικότερη θεσμική πράξη το ψήφισμα της Κεντρικής Επιτροπής της 26ης Ιουνίου 2014.
2.   Καταλυτική για την ανάδειξη του θέματος υπήρξε η προσπάθεια βουλευτών και ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ με επερωτήσεις στο ελληνικό και το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο. 
3. Στηρίζει σθεναρά το Ανοιχτό Συντονιστικό Κυθήρων κατά των Χημικών της Συρίας και την προσπάθειά του ενάντια στην υδρόλυση των χημικών.
4. Χαιρετίζει ως θετική την από κοινού κίνηση του νεοεκλεγέντος Δημάρχου Κυθήρων κου Χαρχαλάκη και του νεοεκλεγέντος Αντιπεριφερειάρχη κου Τάκη Χατζηπέρου να ζητήσουν συνάντηση και να θέσουν στον Υφυπουργό Εξωτερικών κο Κούρκουλα το σοβαρό ζήτημα των Χημικών και να λάβουν απαντήσεις σχετικά, παρά το γεγονός ότι δεν εδόθη ουσιαστική απάντηση στην περίπτωση που συμβεί κάποιο ατύχημα κατά την επιχείρηση.
5. Θεωρεί ότι η ως άνω συνάντηση είναι αποτέλεσμα των κινητοποιήσεων των πολιτών και φυσικά των 2000 υπογραφών από τα Κύθηρα που συγκεντρώθηκαν για να δηλώσουν την εναντίωσή τους σε ενέργειες που θέτουν σε κίνδυνο το περιβάλλον και την υγεία των πολιτών της ευρύτερης περιοχής της Μεσογείου.


Η οργάνωση ΣΥΡΙΖΑ Κυθήρων στηρίζει κάθε κινηματική προσπάθεια για τα κοινωνικά, εργασιακά δικαιώματα, για την ισότητα και την ισονομία των πολιτών, την καταπολέμηση του ρατσισμού, την προστασία του περιβάλλοντος, τη διαφύλαξη των εθνικών πόρων και των δημόσιων υποδομών της χώρας και θα ενώνει πάντα τη φωνή της με όσους αγωνίζονται στην κατεύθυνση αυτή.

Πηγή: Τοπική Οργάνωση ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Κυθήρων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου