Παρασκευή 29 Αυγούστου 2014

ΙΣΧΥΡΟΣ ΣΕΙΣΜΟΣ 5,8 ΤΗΣ ΚΛΙΜΑΚΑΣ ΡΙΧΤΕΡ ΣΗΜΕΙΩΘΗΚΕ ΧΑΡΑΜΑΤΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΣΤΟΝ ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΧΩΡΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΤΗΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ-ΈΝΤΟΝΑ ΑΙΣΘΗΤΟΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΚΥΘΗΡΑ

Έγινε ιδιαίτερα αισθητός σε όλη τη νότια Ελλάδα, από την Αττική μέχρι την Κρήτη και από την Καλαμάτα μέχρι την Ήπειρο - Ακολούθησε νέα σεισμική δόνηση από τον ίδιο εστιακό χώρο μεγέθους 4,7 βαθμών
Σεισμική δόνηση μεγέθους 5,8 βαθμών σημειώθηκε στις 6:45 το πρωί της Παρασκευής ανατολικά της Πελοποννήσου με επίκεντρο το θαλάσσιο χώρο μεταξύ Λακωνίας και Μήλου περίπου 120 χλμ. ανατολικά των ακτών της Λακωνίας και 146 χλμ. νότια της Αθήνας, και έγινε ιδιαίτερα αισθητός στην ευρύτερη περιοχή, αλλά και στην Αττική. Τρία λεπτά αργότερα ακολούθησε νέα σεισμική δόνηση από τον ίδιο εστιακό χώρο μεγέθους 4,7 βαθμών.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το εστιακό βάθος της δόνησης ήταν 85χλμ.. Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός σε όλη τη νότια Ελλάδα, από την Αττική μέχρι την Κρήτη και από την Καλαμάτα μέχρι την Ήπειρο.
Μιλώντας στο Mega ο καθηγητής Γεωλογίας Ευθύμιος Λέκκας εμφανίστηκε καθησυχαστικός, σημειώνοντας ότι το μέγεθος του σεισμός είναι σύνηθες για τη συγκεκριμένη περιοχή.
Ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος, διευθυντής ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, σημείωσε ότι ο σεισμός ήταν ενδιάμεσου βάθους, εκτιμώντας παράλληλα ότι οι μετασεισμοί δεν αναμένεται να είναι ιδιαίτερα ισχυροί, δεδομένου ότι βρισκόμαστε σε υποθαλάσσιο περιβάλλον.

Πηγή: tovima.gr

1 σχόλιο:

  1. ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΟΙ ΣΕΙΣΜΟΙ
    Η ΠΡΟΓΝΩΣΗ
    Δημοσίευσηαπό Ηλίας » Ιούλιος 18th, 2014, 12:56 pm
    Αναμενόμενη σεισμική δραστηριότητα: 29 Αυγούστου 2014.
    Με αφετηρία σεισμό που εκδηλώθηκε:

    2014-07-07 11:23:58.8 14.88 N 92.30 W 91 6.9R CHIAPAS, MEXICO
    http://static1.emsc.eu/Images/EVID/38/3 ... gional.jpg

    αναμένεται σεισμός κατά 1R μικρότερος ή σμήνος μικρότερων στην Ελλάδα,γύρω στις 29 Αυγούστου 2014.

    Η πρόγνωση ακυρώνεται, ως προς το μέγεθος τουλάχιστον, αν γύρω στις 25 Αυγούστου 2014
    εκδηλωθεί ισχυρή σεισμική ή ηφαιστειακή δραστηριότητα στην Ιταλία.

    Η ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ


    M 5.8 - SOUTHERN GREECE - 2014-08-29 03:45:06 UTC

    Με αυτή την θεωρία www.tsiapas.gr μπορείτε να προβλέπετε με ακρίβεια τους σεισμούς χρόνο - μέγεθος – χώρο,τις εκρήξεις ηφαιστείων αλλά και χρονικές περιόδους σεισμικής ηρεμίας - ασεισμικές, να προσδιορίζετε που υπάρχουν κοιτάσματα πετρελαίων και γαιανθράκων (θέση και ποσότητα) και να ερμηνεύετε όλα τα γεωλογικά και γεωφυσικά φαινόμενα από την εποχή που η Γη ήταν σε διάπυρη κατάσταση μέχρι τώρα. (Δημιουργία – δομή και απόσπαση Σελήνης – αρχική ήπειρος και διάσπαση αυτής) κ.α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή