Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου 2014

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗΣ ΣΤΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΥΘΗΡΩΝ 10/9 (ΡΕΠΟΡΤΑΖ - VIDEO)

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 10/9, στον Κυθηραϊκό Σύνδεσμο Κυθήρων, η ενημέρωση σχετικά με την πορεία των εργασιών ανακαίνισης του Αρχαιολογικού Μουσείου Κυθήρων. Κεντρική ομιλήτρια ήταν η προϊσταμένη της ΚΣΤ' Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών αρχαιοτήτων κα. Στέλλα Χρυσουλάκη. Το παρών έδωσαν αρκετά άτομα κυρίως από τον Σύλλογο Φίλων των Μουσείων Κυθήρων.
Από τη Δημοτική Αρχή παρόντες ήταν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Λάζαρος Βέζος,  οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κα. Ειρήνη Βενέρη Τραβασάρου, ο κ. Παναγιώτης Ζαντιώτης, καθώς και ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Χώρας ο κ. Δημήτρης Καλλίγερος. Από την Μείζονα Αντιπολίτευση παρών ήταν ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Μιχάλης Πρωτοψάλτης. Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του και ο επιφανής Βρετανός αρχαιολόγος και φιλέλληνας καθηγητής κ. George Huxley.
Στην ομιλία της η κα. Χρυσουλάκη μας παρουσίασε τους στόχους του νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Κυθήρων οι οποίοι θα είναι 1) η αφήγηση της Ιστορίας των Κυθήρων και των Αντικυθήρων κατά την αρχαιότητα, 2) η γνωριμία των επισκεπτών με την ιστορία των νησιών μας, 3) η παρουσίαση νεότερων αρχαιολογικών ερευνών, 4) διοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων και εκπαιδευτικών προγραμμάτων, 5) δημιουργία πολιτιστικών διαδρομών 6) Αύξηση της επισκεψιμότητας.
Το Αρχαιολογικό Μουσείο Κυθήρων θα έχει εμβαδόν 100 τ.μ. και θα φιλοξενεί 1254 αντικείμενα. Η έκθεση που θα φιλοξενεί θα αποτελείται από αρχαία αντικείμενα, εισαγωγικά κείμενα και εποπτικό υλικό. Επίσης θα είναι χωρισμένη σε 3 ενότητες, 2 για τα Κύθηρα και 1 για τα Αντικύθηρα.
Αν όλα πάνε καλά το Αρχαιολογικό Μουσείο Κυθήρων θα επαναλειτουργήσει σε περίπου ένα χρόνο από σήμερα, τέλη καλοκαιριού του 2015.
Ακολουθούν χαρακτηριστικές φωτογραφίες από την ενημερωτική ομιλία:














και το video της εκδήλωσης:


Ρεπορτάζ: Παναγιώτης Μπαχτής - ΤΣΙΡΙΓΟ FM 105,6
Πληροφορίες: Καλλιόπη Κασιμάτη
Φωτογραφίες: Βαλέριος Καλοκαιρινός - PhotoCerigo
Video: TSIRIGOTV.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου