Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2014

ΔΗΜΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 27.9.2014 ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ ΓΥΡΙΣΜΑΤΑ ΣΤΑ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΑ

Στα Αντικύθηρα βρέθηκε ο Δήμαρχος κ. Χαρχαλάκης την Παρασκευή 26/9 μαζί με τον Μητροπολίτη μας κ. Σεραφείμ, τον Αντιδήμαρχο κ. Αγγελιουδάκη, τη Δημοτική Σύμβουλο κα. Βενέρη - Τραβασάρου και το συνεργείο του τηλεοπτικού σταθμού 4Ε. 

Κατά την επίσκεψή τους στο νησί είχαν την ευκαιρία να συναντήσουν τα μέλη της διεθνούς επιστημονικής αποστολής που κατά την περίοδο αυτή πραγματοποιεί καταδύσεις στο χώρο του Ναυαγίου των Αντικυθήρων. Συγκεκριμένα, ο Δήμαρχος με τους συνεργάτες του καθώς και ο Σεβ/τος συνομίλησαν με τους υπεύθυνους της έρευνας, τους δύτες, τους επιστήμονες του Αμερικανικού Ωκεανογραφικού Ινστιτούτου, τους εκπροσώπους της Εφορείας Εναλίων Αρχαιοτήτων και τον κ. Λασκαρίδη που με το σκάφος του GLAROS βρίσκεται στα Αντικύθηρα και υποστηρίζει ενεργά τις έρευνες. 
Ο Σεβασμιώτατος τέλεσε Αγιασμό στην προβλήτα του νησιού και ευχήθηκε οι νέες έρευνες να φέρουν στο φως νέα σημαντικά ευρήματα από το βυθό των Αντικυθήρων, ενώ ο κ. Δήμαρχος αφού καλοσώρισε και επίσημα την επιστημονική ομάδα σημείωσε την ανάγκη ενεργής κρατικής μέριμνας και παρέμβασης για μικρά και απομονωμένα νησιά όπως τα Αντικύθηρα. Κατόπιν παρακλήσεως των υπευθύνων της Εφορείας Εναλίων Αρχαιοτήτων ο Σεβασμιώτατος τέλεσε Τρισάγιο στον Ι. Ν. Αγ. Νικολάου για τον δύτη Γεώργιο Κρητικό - Νεοφώτιστο (το δεύτερο επώνυμο μαρτυρεί ότι ήταν Τουρκοκρής που είχε βαφτιστεί Ορθόδοξος) που έχασε τη ζωή του στα Αντικύθηρα κατά την πρώτη φάση ανέλκυσης των θησαυρών του Ναυαγίου το 1901 (άλλοι δύο δύτες της περιόδου εκείνης έμειναν μόνιμα παράλυτοι). 
Το τηλεοπτικό συνεργείο του 4Ε πραγματοποίησε λήψεις σε ναούς του νησιού, στον Πολιούχο Άγ. Μύρωνα και σε άλλα σημεία, πήρε συνεντεύξεις από κατοίκους και επισκέπτες, ενώ σε όλους τους παρευρισκόμενους προσφέρθηκε γεύμα από τον Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας κ. Ανδρέα Χαρχαλάκη.
Αργά το απόγευμα αναχώρησαν για Κύθηρα, υπό εξαιρετικά δυσμενείς καιρικές συνθήκες.

Πηγή: kythira.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου