Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου 2014

«ΟΔΥΣΣΕΙΑ» ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΒΑΤΕΣ ΤΟΥ Β.ΚΟΡΝΑΡΟΣ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ ΑΠΟ ΠΕΙΡΑΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 5/9 - ΆΓΝΩΣΤΗ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ Η ΑΙΤΙΑ ΤΗΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗΣ

Μια απρόσμενη ταλαιπωρία περίμενε τους επιβάτες του Ε/Γ-Ο/Γ ΒΙΤΣΕΝΤΖΟΣ ΚΟΡΝΑΡΟΣ της LANE SEA LINES την Παρασκευή 5/9 στο δρομολόγιο από τον Πειραιά για Κύθηρα-Αντικύθηρα και Κίσσαμο. 
Το δρομολόγιο βάσει του προγράμματος είχε προγραμματισμένη ώρα αναχώρησης στις 5 το απόγευμα απ' τον Πειραιά και ώρα άφιξης στα Κύθηρα στη 1:05 ξημερώματα Σαββάτου. Όλα κυλούσαν ομαλά, οι επιβάτες προμηθεύτηκαν τα εισιτήρια τους κι επιβιβάστηκαν στο πλοίο το οποίο αναχώρησε κανονικά στην ώρα του. Οι ώρες περνούσαν και όπως μας ενημέρωσαν επιβάτες, δεν υπήρξε κάποια επίσημη ενημέρωση από τα μεγάφωνα του πλοίου για κάποια καθυστέρηση. Ωστόσο μόλις αντιλήφθηκαν ότι η ώρα είναι 12:30π.μ και δεν έφταναν, ρώτησαν ανθρώπους του πληρώματος τι συμβαίνει. Εκείνοι τους ενημέρωσαν ότι υπάρχει κάποια καθυστέρηση και ότι το πλοίο θα έφτανε στα Κύθηρα αντί για τη 1 στις 2:30 τα ξημερώματα, δηλαδή με μιάμιση ώρα καθυστέρηση σε σχέση με το πρόγραμμα του δρομολογίου. Όταν ρώτησαν τον λόγο της καθυστέρησης, άτομα από το πλήρωμα δήλωσαν κι εκείνοι άγνοια. Όπως είναι λογικό, υπήρξε αγανάκτηση αλλά και μεγάλος προβληματισμός κυρίως για την έλλειψη ενημέρωσης των επιβατών αλλά και των ανθρώπων που περίμεναν στο λιμάνι. Το πλοίο με μειωμένη ταχύτητα, έφτασε τελικά στα Κύθηρα στις 2:30 τα ξημερώματα του Σαββάτου, μετά από σχεδόν 9:30 ώρες ταξίδι. Οι επιβάτες αποβιβάστηκαν ταλαιπωρημένοι και με την απορία για τον λόγο αυτής μεγάλης αργοπορίας.
Το ΤΣΙΡΙΓΟ FM 105,6 επικοινώνησε με το Λιμεναρχείο Κυθήρων όπως και με το πρακτορείο της Lane Lines στα Κύθηρα, ωστόσο ούτε εκεί γνώριζαν τον λόγο, ούτε έχει υπάρξει κάποια επίσημη ενημέρωση σχετικά με την χθεσινή καθυστέρηση και τη μειωμένη ταχύτητα του πλοίου. Τέλος να σημειωθεί ότι προσπαθήσαμε να επικοινωνήσουμε και με τα κεντρικά γραφεία της LANE στον Πειραιά, όμως ενημερωθήκαμε πως δεν λειτουργούν τα Σαββατοκύριακα, οπότε από Δευτέρα θα έχουμε ίσως κάποια επίσημη απάντηση.

Ρεπορτάζ: Παναγιώτης Μπαχτής
Πηγή: ΤΣΙΡΙΓΟ FM 105,6

1 σχόλιο:

  1. afou einai tragikoi oloi tous! to porfirousa ekei pou ekane 50 lepta to dromologeio otan eixe protoksekinisei tora to kanei 1.5 wra.. o kornaros paei pio arga kai apo tin kathisterisi!! ola gia na min kaine kausima k gia na kanoun oikonomia omws oi times twn eisitiriwn den peftoun!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή