Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου 2014

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΑΘΑΤΟΣ - ΑΝΟΙΧΤΉ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΥΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ

H ευεργετική λήθη

Ακόμα και με τις καλύτερες συνθήκες, οι εκλογές αποδεικνύονται αναπόφευκτα τραυματικές εμπειρίες, τόσο για τους ηττημένους όσο και για τους νικητές. Τα τραύματα που αφήνει ο αναγκαστικά σκληρός προεκλογικός αγώνας, οι αιχμηρές αμοιβαίες κατηγορίες και οι φραστικές επιθέσεις που συχνά παίρνουν άσχημα προσωπικό χαρακτήρα, δεν επουλώνονται εύκολα. Και όμως, η δημοκρατική διαδικασία απαιτεί άμεση επούλωση.
Όσα έλαβαν χώρα κατά τη διάρκεια του προεκλογικού αγώνα οφείλουν να παραγράφονται από την πρώτη στιγμή που αναλαμβάνει υπηρεσία το καινούργιο σώμα, συμπολίτευση και αντιπολίτευση. Η καινούργια πολιτική περίοδος πρέπει να αρχίζει με tabula rasa – με λευκή κόλα και όσο γίνεται λιγότερο αποθηκευμένη πικρία. 
Στην περίπτωση του νέου Δημοτικού Συμβουλίου Κυθήρων και Αντικυθήρων, η πρόσφατη παραίτηση του κ. Κουκούλη από τη θέση του αρχηγού της μείζωνος αντιπολίτευσης δεν μπορεί παρά να συμβάλει στην απαραίτητη αυτή διαδικασία ευεργετικής λήθης, αφού δικαίως θεωρείται προσωπικά ο μεγάλος χαμένος των τελευταίων εκλογών. Είναι απαραίτητο να κατανοήσουν εδώ και τώρα όλα τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου πως το χειρότερο πράγμα για το μέλλον του νησιού θα ήταν να αρχίσει η καινούργια και τόσο κρίσιμη αυτή πενταετία σέρνοντας μαζί της τα μίση και τη μιζέρια του παρελθόντος. Ω γέγονε, γέγονε. Για όνομα του Θεού, δεν υπάρχει πια περιθώριο για το αναμάσημα παλαιών διενέξεων: αν αρχίσουν από την πρώτη στιγμή οι διαξιφισμοί για το ποιος έφταιξε και ποιος καρπώθηκε τι κατά το παρελθόν, χαθήκαμε. Γιατί με τις σημερινές άκρως αντίξοες συνθήκες, κύριοι δημοτικοί σύμβουλοι, ή όλοι μαζί θα τραβήξετε κουπί για να σωθεί ο δήμος, ή όλοι μαζί θα πάτε φούντο. Και εμείς από δίπλα.

Γιάννης Σταθάτος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου