Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2014

ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΤΟ EVENT ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΝΑΥΑΓΙΟ ΤΩΝ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΗΣ ΈΚΘΕΣΗΣ PHILOXENIA 2014

Σήμερα ο Δήμος Κυθήρων οργάνωσε ειδική εκδήλωση - event στο πλαίσιο της PHILOXENIA με θέμα το Ναυάγιο και το Μηχανισμό των Αντικυθήρων. Συντονιστής της εκδήλωσης ήταν ο Δήμαρχος και μίλησαν οι: α) Δρ. Γεώργιος Κακαβάς, Διευθυντής του Νομισματικού και Επιγραφικού Μουσείου, β) Ιωάννης Σειραδάκης, Καθηγητής Αστρονομίας και Αστροφυσικής ΑΠΘ, γ) Κυριάκος Ευσταθίου, Καθηγητής Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών ΑΠΘ και δ) Αλέξανδρος Τούρτας, Αρχαιολόγος ειδικευμένος στην ενάλια αρχαιολογία.

Οι ομιλητές ανέπτυξαν ενδιαφέρουσες θεματικές όπως: τα γνωστά και άγνωστα ευρήματα του Ναυαγίου των Αντικυθήρων, η κατασκευή, η μελέτη και η χρήση του Μηχανισμού, οι μηχανολογικές και εργαλειακές διαστάσεις του Μηχανισμού και η νέα έρευνα στα Αντικύθηρα, τα τελευταία δεδομένα και οι προοπτικές της.
Την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο συνεδριακό κέντρο της ΔΕΘ παρακολούθησε πλήθος κόσμου και στο τέλος τέθηκαν πολλές ερωτήσεις και έγινε ενδιαφέρουσα συζήτηση. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι Δήμαρχοι Μήλου, Σικίνου, Κύθνου, Ίου, Ερέτριας, ο Πρόεδρος του ΕΟΤ και η Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος της Περιφέρειας Αττικής για τον Τουρισμό κα. Ελένη Δημοπούλου.
Προβλήθηκαν σχετικά βίντεο και μετά το πέρας της εκδήλωσης ο Δήμαρχος παρέθεσε δείπνο στους ομιλητές στο εστιατόριο του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού Θεσσαλονίκης.
Ολόκληρη η εκδήλωση μεταδόθηκε από το TSIRIGO TV ενώ καλύφθηκε και από δημοσιογράφους της Βορείου Ελλάδας.

Πηγή: Στράτος Χαρχαλάκης (facebook)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου