Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2014

ΔΥΝΑΤΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΘΗΡΑΪΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΔΙΕΘΝΗ ΈΚΘΕΣΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ PHILOXENIA 2014

Ολοκληρώθηκε σήμερα το μέρος της Διεθνούς Έκθεσης Τουρισμού Θεσσαλονίκης που αφορά τους εμπορικούς επισκέπτες. Η έκθεση από αύριο ανοίγει τις πύλες της στο ευρύ κοινό. 

Σήμερα το πρωί είχα τη χαρά να παραστώ και να μιλήσω στην ημερίδα με θέμα: «Ο μηχανισμός των Αντικυθήρων και παρουσίαση ενός μοντέλου του» που συνδιοργάνωσαν η Φιλοσοφική και η Πολυτεχνική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης στην καταπληκτική αίθουσα τελετών της Παλαιάς Φιλοσοφικής Σχολής. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε ύστερα από πρόταση του πρώην Κοσμήτορα της Φιλοσοφικής Σχολής καθ. κ. Παπανικολάου Μιλτιάδη. Στην ημερίδα παρέστη πλήθος κόσμου, οι Πρυτανικές Αρχές, οι Κοσμήτορες και Καθηγητές των δύο Σχολών και φοιτητές όλων των βαθμίδων. 
Στην ημερίδα μίλησαν οι:
Ευσταθίου Κυριάκος, καθηγητής Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών
Σειραδάκης Ιωάννης, καθηγητής Τμήματος Φυσικής
Αναστασίου Μαγδαληνή, διδάκτωρ Φυσικής
Αλέξανδρος Τούρτας, δύτης - Αρχαιολόγος


Στη συνέχεια είχαμε συνάντηση και γεύμα εργασίας με τον Πρόεδρο του ΕΟΤ κ. Χρήστο Πάλλη, με τον οποίο συζητήσαμε πολλές παραμέτρους για την ποιοτική τουριστική ανάπτυξη των Κυθήρων. Ο κ. Πάλλης μας επεσήμανε πολλά σημεία με βάση την εμπειρία του.
Στο πλαίσιο της εκθέσεως, κάναμε πολλές συναντήσεις με tour operators και παράγοντες του τουρισμού. Συναντήσαμε επίσης πολλούς Δημάρχους από όλη την Ελλάδα, είχαμε τη χαρά να υποδεχθούμε στο περίπτερό μας τους Δημάρχους της Μήλου, της Κύθνου, της Σικίνου. Το περίπτερό μας επισκέφθηκε και ο Δήμαρχος της Αμφίπολης κ. Μελίτος Κώστας καθώς και το τηλεοπτικό συνεργείο του σταθμού 4Ε. Συναντηθήκαμε επίσης με τον Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων κ. Σπύρο Γαλιατσάτο.
Στο τέλος της ημέρας υποδεχθήκαμε τον Διευθυντή του Επιγραφικού και Νομισματικού Μουσείου Δρα. Γεώργιο Κακαβά, που θα είναι εκ των κυρίων ομιλητών στο αυριανό event του Δήμου Κυθήρων στο πλαίσιο της PHILOXENIA.









Πηγή: Στράτος Χαρχαλάκης (facebook)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου