Πέμπτη 25 Δεκεμβρίου 2014

ΔΗΜΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ - Η 19η ΚΑΙ Η 20η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - BINTEO - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Δύο συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου έγιναν το απόγευμα της Δευτέρας 22/12/2014, οι τελευταίες για το τρέχον έτος. Η πρώτη συνεδρίαση αφορούσε σε τρέχοντα θέματα του Δήμου και η δεύτερη στην ψήφιση του Προϋπολογισμού και του Ολοκληρωμένου Πλαισίου Δράσης για το έτος 2015. 

Στο στάδιο της ενημέρωσης ο κ. Δήμαρχος ενημέρωσε διεξοδικά το σώμα για σειρά ζητημάτων και συγκριμένα:

Για την προσπάθεια του Δήμου να καλύψει σημαντικές ανάγκες σε μόνιμο προσωπικό μέσω της Ανακοίνωσης που εξέδωσε στα πλαίσια του προγράμματος ενδοαυτοδιοικητικής κινητικότητας καθώς και της πρόσκλησης για μετατάξεις στο Δήμο. Οι ειδικότητες είναι κυρίως επιστημονικές και τεχνικές και στόχο έχουν να καλύψουν την ανάγκη πλήρους στελέχωσης τεχνικής υπηρεσίας και υπηρεσίας δόμησης, καθώς και γενικότερης στελέχωσης των υπηρεσιών του Δήμου.
• Για τις ενέργειες του Δήμου σχετικά με την επανέναρξη δρομολογίων του Ε/Γ-Ο/Γ ΒΙΤΣΕΝΤΣΟΣ ΚΟΡΝΑΡΟΣ καθώς και για την από 21/11/2014 απόφαση του Υπουργού Ναυτιλίας κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη για την παράταση της ισχύουσας σύμβασης δημόσιας υπηρεσίας μέχρι 28-08-2016 χωρίς τον όρο αντικατάστασης του πλοίου με νεότερο. Η συγκεκριμένη απόφαση στέκεται στον αντίποδα των προ ενός έτους επισήμων δηλώσεων του ΥΕΝ περί κατάργησης της γραμμής και πρόωρης διακοπής της σύμβασης. 
• Για τον τρόπο διενέργειας των προμηθειών και των αναθέσεων εργασιών και υπηρεσιών από το Δήμο και τα νομικά του πρόσωπα που θα ισχύσει από τις αρχές του νέου έτους με στόχο την πλήρη διαφάνεια σε όλες τις διαδικασίες. 
• Για τις ενέργειες της Δημοτικής Αρχής σχετικά με την ενίσχυση σε προσωπικό του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Κυθήρων και το σχετικό έγγραφο του Δημάρχου προς τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος στις αρχές Δεκεμβρίου, μετά το οποίο τοποθετήθηκαν 3 νέοι πυροσβέστες στο νησί μας. 
• Για τις ενέργειες της Δημοτικής Αρχής προς το Πανεπιστήμιο Αθηνών σχετικά με την καθυστέρηση προκήρυξης των υποτροφιών του Κληροδοτήματος «Μαρίας Στάη» που απασχολεί πολλές οικογένειες Κυθηρίων φοιτητών. 
• Για τα αποτελέσματα της πρώτης συνεδρίασης της Δημοτικής Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής που έγινε στις 8/12.
• Για την εκδήλωση επίσημης παρουσίασης των αποτελεσμάτων της φετινής έρευνας στο χώρο του Ναυαγίου των Αντικυθήρων που έγινε στο Ίδρυμα Λασκαρίδη στις 10/12 και για τις επαφές που είχε ο κ. Δήμαρχος στην εκδήλωση αυτή. 
• Για τη συνάντησή του με τον Υπουργό Υγείας κ. Μάκη Βορίδη σχετικά με τη συνεχιζόμενη έλλειψη αγροτικού γιατρού στα Αντικύθηρα. 
• Για την επίσκεψη της Δημοτικής Αρχής στις περιοχές της Πλατειάς Άμμου, του Καραβά και του Γερακαρίου και για τα προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν. 
Για τη συνάντησή του με τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο. 
• Για τη σύσκεψη με τα Κυθηραϊκά Σωματεία που έγινε στις 16/12 στην Αθήνα και τα αποτελέσματά της. 
• Για την παράταση της προθεσμίας υποβολής τυχόν ενστάσεων – αντιρρήσεων σχετικά με την υπό παραχώρηση έκταση στη ΒΑ περίφραξη του Αερολιμένα Κυθήρων «Αλέξανδρος Ωνάσης» από την Επιτροπή Εγχωρίου Περιουσίας. Η παράταση ισχύει μέχρι 10-01-2015 και όσοι θεωρούν ότι έχουν ιδιοκτησιακά δικαιώματα στην περιοχή πρέπει να υποβάλουν τις αντιρρήσεις τους στην Επιτροπή μαζί με νόμιμους τίτλους ιδιοκτησίας. 
• Για την έγγραφη ενημέρωση που παρείχε στο Δήμο η Εφορεία Παλαιοανθρωπολογίας και Σπηλαιολογίας του ΥΠ.ΠΟ. σχετικά με τα προβλήματα των επισκέψιμων σπηλαίων των Κυθήρων (Μυλοπόταμος, Κάλαμος, Χουστή) και τις ενέργειες που πρέπει άμεσα να γίνουν. 
Ο κ. Δήμαρχος απήντησε στις ερωτήσεις των Δημοτικών Συμβούλων και έθεσε ένα θέμα προ ημερησίας διάταξης σχετικά με την ανάγκη άμεσης σύγκλησης της Γενικής Συνέλευσης της Αναπτυξιακής Εταιρείας μετά την παραίτηση πέντε εκ των επτά μελών του Δ.Σ. και την αδυναμία άσκησης διοίκησης, που ψηφίστηκε ομόφωνα. Επισημαίνεται ότι σε περιπτώσεις που το Δ.Σ. αδυνατεί να λειτουργήσει νόμιμα, όπως εν προκειμένω, οι μέτοχοι της Εταιρείας έχουν το δικαίωμα από το Νόμο να προβούν σε αυτόκλητη καθολική Γενική Συνέλευση με θέμα τον ορισμό νέας Διοίκησης της Εταιρείας. 
Τέλος το ΔΣ προέβη στην ομόφωνη ψήφιση του Προϋπολογισμού του Δήμου για το έτος 2015 καθώς και του Ολοκληρωμένου Πλαισίου Δράσης (ΟΠΣ).



Πηγή: kythira.gr
Φωτογραφίες: Βαλέριος Καλοκαιρινός

Tα video των συνεδριάσεων:


Camera - μοντάζ: Βαλέριος Καλοκαιρινός
Πηγή: TSIRIGOTV.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου