Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2014

Η ΠΡΩΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ 8/12 (ΡΕΠΟΡΤΑΖ)

Την Δευτέρα 8/12 στις 4:30 το απόγευμα συνεδρίασε η νεοσύστατη Τουριστική Επιτροπή στο δημοτικό κατάστημα της Χώρας Κυθήρων.
Παρόντες ήταν ο πρόεδρος κ. Μηνάς Κορώνης, η αντιπρόεδρος κα. Μαρία Κασιμάτη και τα μέλη: κ. Παναγιώτης Δρακάκης, κ. Θοδωρής Καραβουσάνος, κ. Παναγιώτης Γιαννιώτης, κα. Τζούλια Τζανίδου - Ζούμπερερ, κα. Κυριακή Χάρου.
Επίσης στην συνεδρίαση συμμετείχε και ο Δήμαρχος Κυθήρων κ. Στράτος Χαρχαλάκης.
Ο κ. Δήμαρχος πήρε πρώτος το λόγο κι αφού αρχικά εξέφρασε τον προβληματισμό του για την μικρή προσέλευση μελών στην πρώτη συνεδρίαση (ξεκίνησε με την οριακή απαρτία των 6 από τα 11 συνολικά μέλη), δεσμεύτηκε πως ο ρόλος της επιτροπής στην θητεία του θα είναι ουσιαστικός, ενώ οι αποφάσεις που θα λαμβάνονται θα έρχονται στο Δημοτικό Συμβούλιο. Στη συνέχεια έκανε μια αναλυτική ενημέρωση στους παρευρισκομένους για την παρουσία της Κυθηραϊκής αποστολής στην τουριστική έκθεση PHILOXENIA 2014 καθώς και για τις επαφές που είχε στην Βόρεια Ελλάδα για την τουριστική προβολή του Δήμου. Το σώμα ασχολήθηκε εκτενώς με τα θέματα των αεροπορικών δρομολογίων (ώρες δρομολογίων και τιμές) καθώς και της δημιουργίας νέων διαφημιστικών εντύπων προβολής του Δήμου. Επίσης συζητήθηκαν τα θέματα επέκτασης του αεροδιαδρόμου στο αεροδρόμιο Κυθήρων, η επιλογή συμμετοχής του Δήμου σε διεθνείς εκθέσεις μέσω του ΕΟΤ, το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί από την ασφαλτόστρωση στο parking του σπηλαίου της Αγίας Σοφίας στον Μυλοπόταμο καθώς και οι προοπτικές έλευσης κρουαζιεροπλοίων ξανά στην περιοχή μας. Η επόμενη συνεδρίαση της επιτροπής αναμένεται σε σύντομο χρονικό διάστημα και τα μέλη της θα κληθούν να καταθέσουν τις προτεραιότητές τους αλλά και τις προτάσεις τους στον τομέα του Τουρισμού.
Πηγή: ΤΣΙΡΙΓΟ FM 105,6

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου