Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015

ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ ΌΡΑΜΑ ΚΑΙ ΈΡΓΟ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 25/2 ΓΙΑ ΤΗΝ ΈΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ

Συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο εκτάκτως, την Τετάρτη 25-2-2015 στις 13.00 το μεσημέρι, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου, υπό την προεδρία του Λάζαρου Βέζου.
Παρόντες ο Δήμαρχος Στράτος Χαρχαλάκης. 
Οι αντιδήμαρχοι, Μαθιός Αγγελιουδάκης και Γιώργος Κομηνός.
Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, Παναγιώτης Ζαντιώτης, Μελίνα Μαρουλίδου, Μηνάς Κορώνης, Μαρία Κασιμάτη, από την πλειοψηφία και Μιχάλης Πρωτοψάλτης, Παναγιώτης Μεγαλοκονόμος, Νίκος Μεγαλοκονόμος, Δημήτρης Λουράντος και Μανώλης Χάρος από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης.
Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης ήταν δύο.
1. Το ακτοπλοϊκό.
2. Η επίσκεψη του Υπουργού Άμυνας.
Η συνεδρίαση ήταν ανοιχτή, συμμετείχαν, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Σεραφείμ, εκπρόσωποι φορέων και δημότες.
Το πρώτο θέμα αφορούσε την ακτοπλοϊκή συγκοινωνία και τα προβλήματα που εμφανίζονται κάθε βδομάδα με τις ακυρώσεις των δρομολογίων.
Μετά από μακρά διαλογική συζήτηση, εγκρίθηκε ομόφωνα η εισήγηση του Δημάρχου, η οποία περιλαμβάνει 14 σημεία, μεταξύ των οποίων η εξουσιοδότηση στον ειδικό σύμβουλο Αντώνιο Σεμιτέκολο να συντάξει εξώδικο διαμαρτυρία προς την ΛΑΝΕ, αλλά περιλαμβάνει και πρόσκληση, νόμιμος εκπρόσωπός της να προσέλθει για να ενημερώσει και να ακούσει το Δημοτικό Συμβούλιο.
Η σύμβαση της ΛΑΝΕ έχει παραταθεί μέχρι 28-8-2016, είναι αναγκαίο να βρεθεί τρόπος συνεννόησης, ώστε να υπάρξει ομαλή εξέλιξη του ακτοπλοϊκού μας ζητήματος.
Για το 2ο θέμα ο Δήμαρχος ενημέρωσε το συμβούλιο ότι την Παρασκευή το πρωί θα επισκεφθεί τα Κύθηρα και τα Αντικύθηρα ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Πάνος Καμένος.
Θα έλθει με ελικόπτερο, θα συνοδεύετε από κλιμάκιο στρατιωτικών ιατρών, μερικοί εκ των οι οποίων θα εξετάσουν στο Νοσοκομείο των Κυθήρων και κάποιοι άλλοι θα μεταβούν στα Αντικύθηρα να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, στους κατοίκους των Αντικυθήρων.
Θα επισκεφθεί επίσης το Ναυτικό παρατηρητήριο στην Αγία Ελέσα, την Παναγία Μυρτιδιώτισα και το νέο Νοσοκομείο μας, όπου και θα του γίνει η επίσημη υποδοχή.
Τέλος ο Δήμος θα παραθέσει γεύμα σε όλη την αποστολή!
Και για το θέμα αυτό το συμβούλιο συμφώνησε ομόφωνα και ενέκρινε την δαπάνη.

Πηγή: Νέα Πορεία Όραμα και Έργο (facebook)
Φωτογραφίες: Μιχάλης Πρωτοψάλτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου