Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2015

ΔΗΜΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ - ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Συνεδρίασε για πρώτη φορά υπό τη νέα του σύνθεση το Διοικητικό Συμβούλιο της Αναπτυξιακής Εταιρείας του Δήμου, μετά τον ορισμό νέων μελών διοίκησης από την Γενική Συνέλευση των μετόχων.
Παρόντες ο Δήμαρχος κ. Ευστράτιος Χαρχαλάκης, η κα. Μελίνα Μαρουλίδου, ο κ. Χάρης Τζωρτζόπουλος και ο κ. Ζαχαρίας Κυπριώτης. Το Δ.Σ. όρισε τις αρμοδιότητες των μελών του ως εξής:

1. Ευστράτιος Χαρχαλάκης, Πρόεδρος Δ.Σ.
2. Μελίνα Μαρουλίδου, Αντιπρόεδρος Δ.Σ.
3. Επαμεινώνδας Σταμάτης, Διευθύνων Σύμβουλος
4. Σοφία Ζησιμοπούλου, Μέλος
5. Γεώργιος Συρμαλής, Μέλος
6. Χάρης Τζωρτζόπουλος, Μέλος
7. Ζαχαρίας Κυπριώτης, Μέλος


Κοινή συνισταμένη των απόψεων όλων των μελών του νέου Δ.Σ. είναι η ανάγκη δυναμικής και ενεργής παρουσίας και δραστηριοποίησης της Εταιρείας προς όφελος της τοπικής ανάπτυξης, πέρα από πρακτικές απλής διαχείρισης και με πρότυπο τον τρόπο λειτουργίας της πρώτης αναπτυξιακής του νεοσύστατου Δήμου Κυθήρων μετά το 1998, η οποία προώθησε ιδιωτικές επενδύσεις στο νησί πολλών εκατομμυρίων Ευρώ, όντας η 3η σε απορρόφηση πόρων Αναπτυξιακή Εταιρεια σε ολόκληρη την Ελλάδα. Παράλληλα, η Εταιρεία μπορεί και πρέπει να έχει ενεργό ρόλο στον χωροταξικό σχεδιασμό των Κυθήρων, στην ενίσχυση των δεσμών και των συνεργειών με τον δημόσιο, τον ευρύτερο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα, στην προώθηση δράσεων περιβαλλοντικής και αειφορικής διαχείρισης και στην αξιοποίηση κάθε ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος από τα πολλά που διαθέτουν τα Κύθηρα και Αντικύθηρα στον κοινωνικό, οικονομικό, περιβαλλοντικό, ιστορικό και πολιτιστικό τομέα. 
Τέλος, ο κ. Δήμαρχος και Πρόεδρος του Δ.Σ. της Εταιρείας ανακοίνωσε ότι μόλις η Εταιρεία αρχίσει να δραστηριοποιείται επαρκώς και στελεχωθεί με το απαραίτητο προσωπικό, ο ίδιος θα παραδώσει την προεδρία σε μη αιρετό μέλος, καθώς η Δημοτική Αρχή πιστεύει ότι η Αναπτυξιακή Εταιρεία οφείλει να δρα ανεξάρτητα, τεχνοκρατικά και επιστημονικά και απαλλαγμένη από κάθε είδους πολιτική εξάρτηση.


Πηγή: kythira.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου