Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015

ΣΤΡΑΤΟΣ ΧΑΡΧΑΛΑΚΗΣ - ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ κ. ΜΙΧΑΛΗ ΠΡΩΤΟΨΑΛΤΗ

Το δημοσίευμα του κ. Πρωτοψάλτη στο οποίο προσπαθεί να βαφτίσει το κρέας ψάρι και να παραπλανήσει τους συμπολίτες μας ούτε με εξέπληξε ούτε φυσικά με εντυπωσίασε, εξάλλου είμαι ένας από τους χιλιάδες που εδώ και πολύ καιρό δεν εντυπωσιάζομαι πλέον από τον κύριο Πρωτοψάλτη και τις απόψεις του. Προφανώς δεν έχει κατανοήσει πλήρως ότι δεν ασκεί πλέον την πολυπόθητη για εκείνον εξουσία και του είναι αφάνταστα δύσκολο να συνηθίσει στα έδρανα της αντιπολίτευσης, τους κατόχους των οποίων επί 8 χρόνια περιφρονούσε. Προφανώς είναι δύσκολο για κάποιον που επί 8 χρόνια δημάρχευε ως τοπικός Αυτοκράτωρ ξαφνικά να παίρνει τόσες απαντήσεις και τόσα επιχειρήματα όσα ποτέ του δεν άκουσε κατά πρόσωπο μέσα στο Δ.Σ., κάτι που ομολογούν πλέον οι πάντες. Φυσικά, τα όσα προσβλητικά γράφει για εμένα ο κ. Πρωτοψάλτης απαντώνται από το ίδιο το βίντεο της συνεδρίασης του Δ.Σ. που έχει καταγράψει την αλήθεια και τα γεγονότα όπως ακριβώς συνέβησαν (ευχαριστώ πολύ Βαλέριε που είσαι ΠΑΝΤΑ εκεί). Θα ήθελα ωστόσο να σταθώ στην πάγια επιλογή του κ. Πρωτοψάλτη να κατηγορεί ως αλαζονεία την προσπάθειά μας να εφαρμόσουμε το Νόμο, όπως μας υποδεικνύεται από τους ειδικούς και όχι όπως εμείς νομίζουμε. Μια προσπάθεια που σε κάθε ευνομούμενη πολιτεία του δυτικού και όχι μόνο κόσμου είναι επαινετή, δεδομένη και επιβεβλημένη, αλίμονο εξάλλου αν διαπραγματευτούμε τη νομιμότητα! Το διαρκές και αέναο πρόβλημα της παράταξης του κ. Πρωτοψάλτη ήταν και είναι ότι εφήρμοζαν τους Νόμους όπως εκείνοι «θεωρούσαν», αντίληψη για την οποία 30 συμπολίτες μας έχουν κάνει μέχρι σήμερα πάνω από 10 ταξίδια στην Αθήνα (και ποιος ξέρει πόσα ακόμα) για να δικαστούν για τις πασίγνωστες υποθέσεις, που ειλικρινά εύχομαι να αθωωθούν. Θεωρούσε λοιπόν η προηγούμενη Δημοτική Αρχή ότι όλα τα έκανε σωστά και όταν βρισκόταν κάποιος να της υποδείξει ότι η νόμιμη οδός είναι διαφορετική, λάμβανε τη γνωστή απάντηση ότι οι Νόμοι εφαρμόζονται μόνο όταν μας βολεύουν ή την ακόμα καλύτερη «και ποιος είναι ο Εισαγγελέας». Πόσο πίσω είναι ο κ. Πρωτοψάλτης και οι αντιλήψεις του! Πόσο αναχρονιστικές είναι αυτές οι πρακτικές που γύρισαν τον τόπο μας σε εποχές Μαυρογιαλούρων! Πόσο υποτιμητικό είναι να εξαρτάς την μικροπολιτική σου ύπαρξη από μεταθέσεις φαντάρων και ρουσφετάκια «made in Piraeus». Πόσο οξύμωρο είναι να κατηγορεί το Δήμαρχο για αλαζονεία εκείνος του οποίου η αλαζονεία και ο εγωισμός διέλυσαν ένα Δήμο και ένα νησί! Όμως δεν θα μπω σε λεπτομέρειες γιατί σε λίγες μέρες θα προβώ σε αναλυτική ενημέρωση των πολιτών σχετικά με την κατάσταση στην οποία παραλάβαμε το Δήμο. 

Η πρόσφατη απόφασή μας για τις παραλίες αποτελεί ακόμα μία παρέμβαση σε ζητήματα νομιμότητας που είμαστε υποχρεωμένοι να επιλύσουμε προκειμένου να προστατεύσουμε τους μισθωτές από ενδεχόμενες (και όχι αποκλειστέες) μελλοντικές εμπλοκές με τη δικαιοσύνη. Ο κ. Πρωτοψάλτης δεν έχει κουβέντα όμως να πει για τα διαφυγόντα έσοδα του Ιερού Προσκυνήματος της Μυρτιδιώτισσας από το Camping επί σειρά ετών σε παράβαση του άρθρου 18 του Π.Δ. 272/85, ζήτημα που ανέλυσε διεξοδικά ο Δικηγόρος κ. Σεμιτέκολος και αποδέχεται και ο Συνταγματολόγος κ. Κασιμάτης, που ούτε και εκείνους φυσικά ο κ. Πρωτοψάλτης παραδέχεται γιατί οι Νόμοι μέσα στο μυαλό του ισχύουν επιλεκτικά και όπως εκείνος και ΜΟΝΟ εκείνος νομίζει. ΝΑΙ κ. Πρωτοψάλτη, οι διαδικασίες που κάνατε ήταν ΛΑΘΟΣ και ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ επί σειρά ετών, είτε σας αρέσει η αλήθεια είτε όχι. Καταλάβετέ το επιτέλους ότι προεκλογικά ζήτησα την εμπιστοσύνη του Κυθηραϊκού Λαού για να προσπαθήσω να βάλω τάξη σε όλες αυτές τις παρατυπίες και παραλείψεις που σίγουρο είναι πως αν ελεγχθούν τόσον εσείς όσο και πολλοί άλλοι θα έχουν σοβαρό πρόβλημα. Όσο για το αν σας προσέβαλα ή σας έβρισα – όπως ΨΕΥΔΩΣ αναφέρετε – σας καλώ να μάθετε ότι τα πολιτικά επιχειρήματα (όπως οι ακυρωμένες αποφάσεις σας, η παράνομη λειτουργία της Επιτροπής Φορολογικών Διαφορών, οι λογιστικές εκκρεμότητες, οι πληρωμές της Αναπτυξιακής χωρίς τις προϋποθέσεις του Νόμου, η αναμονή των πολιτών για το πότε θα έρθει ο Αντιδήμαρχος να τους υπογράψει το πιστοποιητικό, οι επιλεκτικές αδελφικές αναθέσεις και τόσα άλλα) δεν είναι ύβρεις, αλλά ΑΛΗΘΕΙΕΣ και αυτό θα πρέπει να το συνηθίσετε. Συγνώμη θα πρέπει να ζητήσει η παράταξη του κ. Πρωτοψάλτη που κάποτε χαρακτήριζε την τότε Αντιπολίτευση «ανίερη συμμαχία κατασκευαστικών συμφερόντων» αφού φυσικά δεν ήξερε και δεν μπορούσε να την αντιμετωπίσει με πολιτικά επιχειρήματα. Συνιστώ λοιπόν για μια ακόμα φορά στον κ. Πρωτοψάλτη να συνηθίσει τα έδρανα της αντιπολίτευσης και να τα σεβαστεί, να συνηθίσει την εφαρμογή του Νόμου είτε τον συμφέρει είτε όχι, να ψάξει για πολιτικά επιχειρήματα με τα οποία ποτέ του δεν ασχολήθηκε γιατί εκείνος τα ήξερε όλα και τα ερμήνευε κατά το δοκούν, να συνηθίσει να ακούει με ηρεμία και υπομονή τις απαντήσεις μέσα στο Δ.Σ. ακόμα και αν δεν τον συμφέρουν, και επιτέλους να καταλάβει την αλλαγή νοοτροπίας που επιδιώκουμε προς κάθε κατεύθυνση. 

ΝΑΙ κ. Πρωτοψάλτη… Θα βάλουμε ΤΑΞΗ εκεί που υπάρχει αταξία και μπάχαλο και θα επιδιώξουμε την ΗΘΙΚΗ εκεί που κάποιοι φρόντισαν να απωλεσθεί. Αν αυτά για εσάς είναι αλαζονεία, για εμάς είναι ΤΙΜΗ και ΣΤΑΣΗ ΖΩΗΣ. Για αυτούς τους λόγους μας ψήφισε ο Κυθηραϊκός Λαός και όχι για να γιγαντώσουμε τις προσωπικές μας επιχειρήσεις ή να στήνουμε αγάλματα σε νησιά των οποίων τις υποδομές είχαμε φροντίσει προηγουμένως να διαλύσουμε. Δεν σκοπεύω εξάλλου να σταδιοδρομήσω με δημόσια ένσημα, είμαι όμως ηθικά και νομικά υποχρεωμένος να υπηρετήσω τον περήφανο και φιλοπρόοδο λαό των Κυθήρων και Αντικυθήρων που με τίμησε με την ψήφο του, χωρίς στεγανά και παρωπίδες, χωρίς προσωπικές πρακτικές, χωρίς αυτοερμηνείες Νόμων και χαλαρότητα, αλλά με αταλάντευτη προσήλωση στους θεσμούς και τις διαδικασίες που κάποιοι εξακολουθούν να χλευάζουν και να εμπαίζουν. Αντιλαμβάνομαι ότι για όσους έζησαν μέσα στην ανοργανωσιά, την ασυνέπεια, τα παραμάγαζα και τις προσωπικές πρακτικές, τους είναι αδύνατο να πεισθούν, τουλάχιστον όμως ας μην προκαλούν με τις δημόσιες τοποθετήσεις τους που φανερώνουν ύποπτες προθέσεις και φρικτά υποκρυπτόμενες αλήθειες. 
Οι αυτοερμηνείες, το αλάθητο, ο εγωισμός και η αλαζονεία ανήκουν στο βουρκώδες παρελθόν και αφορούν κάθε άλλο παρά εμάς. ΑΡΚΕΤΑ!

Πηγή: Στράτος Χαρχαλάκης (facebook)
Φωτογραφία: Βαλέριος Καλοκαιρινός - PhotoCerigo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου