Παρασκευή 1 Μαΐου 2015

ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ ΌΡΑΜΑ ΚΑΙ ΈΡΓΟ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ 29/4

Συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο την Τετάρτη 29-4-2015 στις 18.00 το απόγευμα, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου, υπό την προεδρία του Λάζαρου Βέζου.
Παρόντες ο Δήμαρχος Στράτος Χαρχαλάκης. Οι αντιδήμαρχοι, Μαθιός Αγγελιουδάκης και Γιώργος Κομηνός.
Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, Παναγιώτης Ζαντιώτης, Μελίνα Μαρουλίδου, Ειρήνη Τραβασάρου, Μηνάς Κορώνης, Γιάννης Κατσανεβάκης, Μαρία Κασιμάτη από την πλειοψηφία και Μιχάλης Πρωτοψάλτης, Παναγιώτης Μεγαλοκονόμος Αντώνης Λαχανάς, Δημήτρης Λουράντος, Αντώνης Πρωτοψάλτης και Μανώλης Χάρος από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης.
Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης ήταν 18, ενώ συζητήθηκε και ένα θέμα προ ημερήσιας διάταξης.
Μετά την ενημέρωση του Δημάρχου τον λόγο πήρε ο συγκοινωνιολόγος κ. Τσούφης, στον οποίο έχει ανατεθεί η εκπόνηση μελέτης για την εσωτερική συγκοινωνία, από τους αυτοκινητιστές ιδιοκτήτες των λεωφορείων ΔΧ.
Ο Δήμαρχος ενημέρωσε το συμβούλιο για την επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου στις 21 Μαίου.
Το πρώτο θέμα αφορούσε την μεταφορά των ταμειακών διαθεσίμων του Δήμου στην Τράπεζα της Ελλάδος και την μετατροπή τους σε ΡΕΠΟΣ σύμφωνα με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της Κυβέρνησης.

Είναι χαρακτηριστική η φράση του Δημάρχου, "παρέλαβα χρήματα δεν θα παραδώσω χαρτοπετσέτες", υπονοώντας τον μεγάλο κίνδυνο απώλειας των χρημάτων.






Τα χρήματα αυτά ανοίκουν στον Κυθηραικό λαό, έχουν συγκεντρωθεί παρά την μείωση κατά 60% των κρατικών επιχορηγήσεων και είναι το εργαλείο με το οποίο ο Δήμος Κυθήρων λειτουργεί και ανταποκρίνεται στην αποστολή του, είναι ένας από τους λίγους Δήμους της πατρίδος μας, φερέγγυος χωρίς οικονομικά προβλήματα.
Το Δημοτικό Συμβούλιο μετά από εκτεταμένη συζήτηση αποφάσισε ομόφωνα, να μην μεταφέρει τα χρήματα του Δήμου από την ΕΤΕ στην Τράπεζα της Ελλάδος.
Συζητήθηκαν και εγκρίθηκαν ολα τα θέματα,
το 18ο θέμα, το οποίο αφορούσε την διέλευση των οχημάτων στον δρόμο έξω από το κατάστημα Γεωργοπούλου στα Λογοθετιάνικα απεσύρθη!

Πηγή: Νέα Πορεία Όραμα και Έργο (facebook)
Φωτογραφίες: Βαλέριος Καλοκαιρινός - PhotoCerigo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου