Τρίτη 19 Μαΐου 2015

ΣΥΡΙΖΑ ΚΥΘΗΡΩΝ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ

Η Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ ενημερώνει κάθε πολίτη ότι το πρόγραμμα για την Αντιμετώπιση της Ανθρωπιστικής Κρίσης για το οποίο οι αιτήσεις ένταξης πολιτών σε αυτό ανήλθαν μέχρι σήμερα στις 212.897 λήγει την Τετάρτη 20 Μάη 2015.
Μπορείτε λοιπόν μέχρι και την Τετάρτη να απευθυνθείτε στο λογιστή σας, στα ΚΕΠ Κυθήρων καθώς και στην ιστοσελίδα
/anthropocrisis/ για να δείτε εάν πληρείτε τα κριτήρια και μπορείτε άμεσα να αιτηθείτε υπαγωγή στο πρόγραμμα.
ΠΑΡΟΧΕΣ:
α. Δωρεάν επανασύνδεση κομμένων ηλεκτρικών παροχών κύριας κατοικίας και παροχή δωρεάν ποσότητας ρεύματος 300 kwh ανά μήνα (1.200 kwh ανά τετραμηνία)
β. Επίδομα ενοικίου για νέες μισθώσεις ή ανανεώσεις παλιών, 70 €/μήνα για το μεμονωμένο άτομο και 30 € ανά μήνα για κάθε επιπλέον άτομο της οικογένεια  μέχρι του ποσού των 220 € μηνιαίως (βλ. πίνακα άρθρου 4 παρ. 2 εδ. β της Κ.Υ.Α.)
γ. Επιδότηση σίτισης: δίδεται υπό μορφή ηλεκτρονικής κάρτας για την προμήθεια τροφίμων από καταστήματα, συνολικής αξίας 70 €/μήνα για το μεμονωμένο άτομο και 30 € ανά μήνα για κάθε επιπλέον άτομο της οικογένειας μέχρι του ποσού των 220 ε μηνιαίως (βλ. πίνακα άρθρου 4 παρ. 3 της Κ.Υ.Α.).
Τις παροχές αυτές δεν μπορούν να λάβουν άτομα που είναι ενταγμένα στο πρόγραμμα «Στέγαση και Επανένταξη» ή φιλοξενούνται σε Μονάδες Κλειστής Φροντίδας ή σε ΣτέγεςΥποστηριζόμενης Διαβίωσης.
Παροχή ρεύματος δεν δικαιούνται άτομα που φιλοξενούνται
Επίδομα ενοικίου δεν δικαιούνται όσοι διαθέτουν ιδιόκτητη κατοικία στα όρια του Νομού στον οποίο ζουν μονίμως, όσοι παίρνουν επίδομα ενοικίου από άλλο φορέα και  όσοι ενοικιάζουν κατοικία από συγγενείς πρώτου βαθμού εξ αίματος ή εξ αγχιστείας.

Καλούμε όλους να ενημερώσουν τον κάθε συμπολίτη που μπορεί να δικαιούται ένταξη στο πρόγραμμα, δείχνοντας έτσι την αλληλεγγύη μας στο κοινωνικό σύνολο και την κυθηραϊκή κοινωνία.
Πηγή: syrizakythera.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου