Σάββατο 9 Μαΐου 2015

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ - ΈΝΤΑΞΗ ΤΗΣ ΠΡΑΞΗΣ:''ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΚΥΘΗΡΩΝ - ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ''

Με απόφαση της Περιφερειάρχη Αττικής κας. Ρένας Δούρου που δημοσιεύθηκε στη Διαύγεια και ύστερα από μια μακρά διαδικασία και συνεργασία του Δήμου με την Περιφέρεια εντάχθηκε στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αττικής το μεγάλο έργο της αποκατάστασης και κατασκευής των έργων διαχείρισης στους ΧΥΤΑ Κυθήρων και Αντικυθήρων, συνολικού προϋπολογισμού 7.650.350€ με το Φ.Π.Α. Η αρχική μελέτη ήταν προϋπολογισμού 5.477.000€, αλλά η νέα Δημοτική Αρχή ζήτησε να συμπεριληφθούν και συγκεκριμένες προμήθειες, όπως 2 νέα απορριμματοφόρα τύπου πρέσας 16 και 10 κυβικών, σύγχρονη μονάδα κομποστοποίησης και μηχάνημα φόρτωσης, τα οποία και εντάχθηκαν.

Απομένει η δημοπράτηση του έργου από την Περιφέρεια Αττικής και η ανάδειξη του μειοδότη που θα προχωρήσει στην κατασκευή του συνολικά (1 εργολαβία).
Μια σημαντική περιβαλλοντική και νομική εκκρεμότητα επιλύεται μόνιμα και οριστικά αποδεικνύοντας και στον πλέον δύσπιστο ότι οι νέες ηγεσίες του Δήμου Κυθήρων και της Περιφέρειας Αττικής έχουν τη γνώση και τη μέθοδο να επιλύσουν τα σοβαρά περιβαλλοντικά προβλήματα που παρέλαβαν και να δημιουργήσουν στις τοπικές κοινωνίες συνθήκες βιώσιμης και αειφόρου ανάπτυξης αλλά και καθαρού περιβάλλοντος, βελτιώνοντας, επαυξάνοντας και υλοποιώντας τη σχετική προετοιμασία για το συγκεκριμένο έργο.
Αναλυτικά η απόφαση που δημοσιεύθηκε στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ:




Πηγή: Στράτος Χαρχαλάκης (facebook)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου