Σάββατο 13 Ιουνίου 2015

ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ ΌΡΑΜΑ ΚΑΙ ΈΡΓΟ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΊΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ ΣΤΙΣ 10/6

Συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο την Τετάρτη 10-6-2015 στις 18.00 το απόγευμα, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου, υπό την προεδρία του Λάζαρου Βέζου.

Παρόντες ο Δήμαρχος Στράτος Χαρχαλάκης. 
Οι αντιδήμαρχοι, Μαθιός Αγγελιουδάκης και Γιώργος Κομηνός.
Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, Παναγιώτης Ζαντιώτης, Μελίνα Μαρουλίδου, Ειρήνη Τραβασάρου, Μηνάς Κορώνης, Μαρία Κασιμάτη από την πλειοψηφία και Μιχάλης Πρωτοψάλτης, Παναγιώτης Μεγαλοκονόμος, και Αντώνης Πρωτοψάλτης από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης.
Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης ήταν 9, ενώ συζητήθηκαν και 3 θέματα προ ημερήσιας διάταξης.
Στο στάδιο της ενημέρωσης ο Δήμαρχος, αναφέρθηκε στο ζήτημα του αγκυροβολίου στον όρμο των Βατίκων!
Η παράταξη μας έθεσε για μιά ακόμη φορά το πρόβλημα με την καθυστέρηση ολοκλήρωσης των έργων στον κεντρικό δρόμο, και τις δυσκολίες που έχουν δημιουργηθεί στην κίνηση των οχημάτων.
Επίσης ζητήσαμε να ενημερωθεί το Δημοτικό Συμβούλιο για την φημολογούμενη δημιουργία βάσης ελικοπτέρων στην Αγία Ελέσα.
Σύμφωνα με δημοσίευμα τοπικής εφημερίδας η Επιτροπή Εγχωρίου Περιουσίας έχει ήδη παραχωρήσει την έκταση για την δημιουργία της βάσης.
Από τον επικεφαλής της παράταξης μας, το Συμβούλιο ενημερώθηκε για την έκβαση της μεγάλης δίκης στο τριμελές πλειμελειοδικείο Πειραιά, η οποία ξεκίνησε στις 4 Φεβρουσρίου και τελείωσε στις 26 Μαίου με την αθώωση όλων των κατηγορουμένων.
Καθώς επίσης και για την απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, σχετικά με την πειθαρχική δίωξη των εκλεγμένων μελών.
Η διαδικασία συνεχίζεται αφού για την πρώτη περίπτωση άσκησε έφεση η Εισαγγελέας της έδρας για τέσσερεις κατηγορούμενους, για δε την δεύτερη έχουν δικαίωμα προσφυγής οι διωκόμενοι.
Στα προ ημερήσιας διάταξης θέματα, επανήλθαν οι παρατάσεις στην προθεσμία περαίωσης των έργων οδοποιίας στο Διακόφτι και στον Χαλκό. 
Για το ίδιο θέμα είχε συγκληθεί εκτάκτως το ΔΣ στις 30 Μαίου, αλλά υπήρξαν διαφωνίες μεταξύ των μελών της πλειοψηφίας για την νομιμότητα εκείνης της συνεδρίασης.
Το τρίτο θέμα προ ημερήσιας διάταξης ήταν η έγκριση μετακίνησης του Δημάρχου στα Αντικύθηρα!
Στα θέματα της ημερήσιας διάταξης, εγκρίθηκαν οι εκδηλώσεις και οι δαπάνες, με τον αδελφοποιημένο Δήμο Καραβά της Κύπρου, όπως και οι πολιτιστικές εκδηλώσεις του καλοκαιριού στα Κύθηρα και τα Αντικύθηρα.
Η Δημοτική πλειοψηφία εισηγήθηκε αναμόρφωση του προυπολογισμού της Αναπτυξιακής Εταιρείας, για να συμπεριλάβει τα έσοδα και τις δαπάνες από την λειτουργία του Κάμπινγκ Καψαλίου, τα οποία δεν είχαν συμπεριλάβει στην αρχική σύνταξη του προυπολογισμού. 
Τότε παρά τις επισημάνσεις μας, επεδίωκαν να αφαιρέσουν την εκμετάλλευση του Κάμπινγκ από την Εταιρεία και να την εκχωρήσουν σε ιδιώτη, σήμερα προσγειώθηκαν στην πραγματικότητα, έχει χαθεί όμως πολύτιμος χρόνος.
Η τακτική αυτή με τις ιδεοληψίες της Δημοτικής Αρχής, περί νομιμότητας και ανομίας, έχει αποτελέσματα, κανείς δεν γνωρίζει για να ενημερώσει τους ενδιαφερόμενους επισκέπτες, πότε θα λειτουργήσει το Κάμπινγκ, αν και πότε θα ανοίξει το σπήλαιο Μηλοποτάμου, ενώ η μοναδική Γαλάζια Σημαία που για χρόνια διαφημίζει το νησί μας παγκοσμίως χάνεται!
Τέλος το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε την εισήγηση για την σκοπιμότητα, και την δαπάνη 10.455€, Εκπόνησης Επιχειρησιακού Σχεδίου Τουριστικής Προβολής των Κυθήρων.
Πηγή: Νέα Πορεία Όραμα και Έργο (facebook)
Φωτογραφία: PhotoCerigo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου