Τρίτη 16 Ιουνίου 2015

ΔΗΜΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ - ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΑ ΚΥΘΗΡΑ 13.6.2015

Τα Βορειοδυτικά Κύθηρα επισκέφθηκε το Σάββατο 13 Ιουνίου ο Δήμαρχος κ. Χαρχαλάκης συνοδευόμενος από μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, τον Πρόεδρο της Τ.Κ. Καραβά κ. Τσάκο και κατοίκους της περιοχής.
Στόχος της επίσκεψης ήταν η διαπίστωση των προβλημάτων αλλά και των προοπτικών της περιοχής, που ελάχιστα κατά το παρελθόν τέθηκε στο επίκεντρο των τοπικών πολιτικών ανάπτυξης και υποδομών.
Ο δρόμος προς την παραλία του Ρούτσουνα δεν είναι σε καλή κατάσταση, παρά το γεγονός ότι η παραλία είναι από τις ομορφότερες του νησιού, ενώ ο δρόμος εξυπηρετεί και τις ανάγκες πυρασφάλειας του Δάσους του Γερακαρίου.
Το εκτεταμένο αγροτικό οδικό δίκτυο της περιοχής χρειάζεται αναβάθμιση που θα καλυφθεί κατά ένα μέρος από την ετήσια εργολαβία συντήρησης των αγροτικών δρόμων που υπογράφεται σε λίγες μέρες.
Τέλος, παραμένει η μεγάλη αναγκαιότητα κατασκευής του δρόμου προς τον Φάρο Μουδαρίου, στον οποίο το προσωπικό του Πολεμικού Ναυτικού υπερβάλλει εαυτόν διατηρώντας τα κτήρια και τις υποδομές του ιστορικού αυτού μνημείου σε εξαιρετική κατάσταση και υπό εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες διαβίωσης και εργασίας.
Για το ζήτημα του δρόμου προς το Φάρο και το Σηματωρείο (σημείο ιδιαίτερου τουριστικού ενδιαφέροντος που μπορεί να αναπτυχθεί) η Δημοτική Αρχή έχει ήδη κάνει σχετικές ενέργειες και αιτήματα προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Πάνο Καμμένο, χωρίς ωστόσο να υπάρχει ακόμα συγκεκριμένη απάντηση.
Ο κ. Δήμαρχος, πριν την αναχώρησή του, σημείωσε στο ημερολόγιο του Φάρου Μουδαρίου τα εξής:
"Με αισθήματα χαράς, περηφάνιας και συγκίνησης επισκεφθήκαμε σήμερα (13/06/2015) τον ιστορικό Φάρο Μουδαρίου Κυθήρων. ο προσωπικό υπερβάλλει εαυτόν και εκτελεί άψογα τα εθνικά του καθήκοντα υπό συνθήκες αντίξοες που ελάχιστοι μπορούν να αντέξουν. Η Πολιτεία και το Έθνος οφείλουν πάρα πολλά στην Υπηρεσία Φάρων και στο έμψυχο δυναμικό της. Ελπίζω και εύχομαι σύντομα να τα αποδώσουν". 




Πηγή: kythira.gr
Φωτογραφίες: Ειρήνη Βενέρη Τραβασάρου (facebook)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου