Πέμπτη 25 Ιουνίου 2015

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟΣ ΥΔΡΟΣΙΦΩΝΑΣ (ΥΔΡΟΣΤΡΟΒΙΛΟΣ) ΑΝΟΙΧΤΑ ΤΟΥ ΚΑΨΑΛΙΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ (22/6)

Ένα εντυπωσιακό φυσικό φαινόμενο αντίκρισαν οι κάτοικοι και οι επισκέπτες που βρέθηκαν στη Χώρα και στο Καψάλι Κυθήρων την Δευτέρα 22/6. Συγκεκριμένα τις μεσημεριανές ώρες έγινε αντιληπτός στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Χύτρας και Κυθήρων ένας Σίφωνας Θαλάσσης / Υδροσίφωνας ή Νεφοστρόβιλος.
Το φαινόμενο κράτησε για αρκετή ώρα, χωρίς ωστόσο να δημιουργηθεί κάποιο πρόβλημα, λόγω της απόστασης που υπήρχε μεταξύ του χώρου εκδήλωσής του με τις κατοικημένες περιοχές. Οι σίφωνες θαλάσσης είναι μικρότερης έντασης και διάρκειας, από τους αντίστοιχους που εκδηλώνονται στη στεριά. Μέχρι στιγμής ανάλογα φαινόμενα, είχαν παρατηρηθεί στην θαλάσσια περιοχή μεταξύ της Ελαφονήσου, της Νεάπολης Βοιών και των Κυθήρων. Η Ελλάδα και ειδικότερα η περιοχή του Ιονίου πελάγους, ανήκουν στις περιοχές του πλανήτη που συναντάται συχνά η εκδήλωση του φαινομένου των Υδροσιφώνων (υδροστροβίλων).
Παρακάτω θα παρακολουθήσετε εντυπωσιακά πλάνα του Βαλέριου Καλοκαιρινού από την πορεία του φαινομένου καθώς και την προβολή που έτυχε το περιστατικό αυτό από την εκπομπή ''Μένουμε Ελλάδα'' στην ΕΡΤ 1.


Το video με τον υδροσίφωνα ανοιχτά του Καψαλίου Κυθήρων 22/6:


Το video - απόσπασμα της εκπομπής ''Μένουμε Ελλάδα'' στην ΕΡΤ 1 (Τρίτη 23/6) που προβάλλεται αυτό το φαινόμενο και η ζωντανή σύνδεση με Κύθηρα και τον Βαλέριο Καλοκαιρινό:



Κείμενο: Παναγιώτης Μπαχτής
Φωτογραφίες - video: Βαλέριος Καλοκαιρινός - PhotoCerigo
Πληροφορίες: wikipedia.org

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου