Παρασκευή 26 Ιουνίου 2015

ΔΗΜΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ - ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕ ΤΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΤΟΠΙΚΟ ΌΡΓΑΝΟ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ 25/6

Συνεδρίασε την Πέμπτη 25 Ιουνίου το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο (Σ.Τ.Ο.) Πολιτικής Προστασίας για τα Κύθηρα, υπό την προεδρία του Δημάρχου κ. Ευστρ. Χαρχαλάκη. Παρέστησαν τα μέλη του Σ.Τ.Ο., πρόεδροι και εκπρόσωποι τοπικών κοινοτήτων, εμπλεκόμενοι στην πολιτική προστασία και πολίτες. 

Ο Δήμαρχος ενημέρωσε σχετικά με την εξέλιξη μιας σειράς θεμάτων που αφορούν άμεσα στην πυρασφάλεια και συγκεκριμένα:
1. Στην απόφαση του Δ.Σ. να προβεί σε πρόσληψη έξι (6) εργατών Πυρασφάλειας διάρκειας τριών μηνών, εκ των οποίων ο ένας θα είναι για τα Αντικύθηρα. Επισημάνθηκε ότι το Υπουργείο Εσωτερικών δεν εγκρίνει την πρόσληψη προσωπικού 8 ή 4 μηνών γι’ αυτό ο Δήμος προέβη σε απόφαση πρόσληψης τριμήνων. 
2. Στην εργολαβία συντήρησης των αγροτικών και δασικών δρόμων που ξεκίνησε και η οποία θα εκτελείται σε συνεργασία με τους τοπικούς προέδρους και εκπροσώπους. 
3. Στην μεγάλη επισκευή που έγινε στα 2 πυροσβεστικά οχήματα του Δήμου με πρωτοβουλία του Δημοτικού Συμβούλου κ. Ιωάννη Κατσανεβάκη.
4. Στην απόφαση του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος με την οποία εγκρίθηκε η ίδρυση Εθελοντικού Πυροσβεστικού Κλιμακίου στα Κύθηρα. Ήδη συμπληρώνεται ο σχετικός φάκελος που θα αποσταλεί στο Αρχηγείο. Στη συνέχεια, οι πιστοποιημένοι εθελοντές δασοπυροσβέστες καθώς και το πυροσβεστικό όχημα του Δήμου θα υπαχθούν στο κλιμάκιο, προς το οποίο ο Δήμος θα μπορεί να κατευθύνει συγκεκριμένες δαπάνες. 
5. Στο αίτημα του Δήμου για την δωρεάν παραχώρηση ενός πυροσβεστικού οχήματος για την Δ.Ε. Αντικυθήρων από το Πυροσβεστικό Σώμα. 
6. Στην εγκατάσταση πλήρους συστήματος πυρασφάλειας και πυροπροστασίας σε όλα τα λιμάνια του νησιού που προγραμματίζεται για το 2016.
7. Στην συντήρηση του συστήματος πυρασφάλειας του Camping Καψαλίου, για το οποίο ανανεώθηκε το σχετικό πιστοποιητικό μέχρι το 2020. 
8. Στην τοποθέτηση πυροσβεστήρων σε όλα τα εν χρήσει Δημοτικά Κτήρια και Σχολεία και στην παράλληλη λήψη πιστοποιητικών πυρασφάλειας. 
9. Στην επισκευή των κρουνών και στην τοποθέτηση νέων σημείων υδροληψίας σε όλα τα αντλιοστάσια προκειμένου να γίνει άμεση άντληση νερού σε περίπτωση πυρκαγιάς και γρήγορη πλήρωση των πυροσβεστικών οχημάτων και των υδροφόρων. 
10. Στην υποχρέωση των μισθωτών των παραλιών να διατηρούν πυροσβεστήρες και δεξαμενές νερού στις παραλίες σύμφωνα με τη σχετική διακήρυξη της Εγχωρίου Περιουσίας.
11. Στην προώθηση της δημιουργίας ψηφιακών χαρτών πολιτικής προστασίας με όλες τις απαραίτητες ενδείξεις που πρέπει να είναι γνωστές σε περίπτωση συμβάντος. 
12. Στην ανάγκη ελέγχου ορθής λειτουργίας του συστήματος πυρασφάλειας του Κάστρου της Χώρας, για το οποίο θα γίνει επιστολή στην αρμόδια Εφορεία Αρχαιοτήτων. 
Έγιναν τοποθετήσεις αρκετών συμμετεχόντων και η Δημοτική Αρχή απεύθυνε παράκληση για οικονομία στο νερό, μη χρήση του νερού ύδρευσης για άρδευση και ευαισθητοποίηση των κατοίκων σε περίπτωση πυρκαγιάς με άμεση ενημέρωση των αρμοδίων αρχών.

Πηγή: kythira.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου