Τρίτη 16 Ιουνίου 2015

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ''ΕΥ-ΚΙΝΗΣΙΣ'' ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ο Δήμος μας συμμετέχει στο πρωτοποριακό πρόγραμμα Ευ-Κίνησις που υλοποιεί η Περιφέρεια Αττικής σε συνεργασία με τους Δήμους και αφορά στην ενίσχυση της προαγωγής της υγείας στο εργασιακό περιβάλλον μέσω αθλητικής - κινητικής αναψυχής, στο πλαίσιο της ευθύνης για την προαγωγή της Δημόσιας Υγείας που συγχρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ μέσω του Υπουργείου Υγείας. 

Οι δράσεις του προγράμματος αφορούν στους εργαζόμενους του Δήμου που ασκούν "καθιστικό επάγγελμα", καθοδηγώντας τους και παρακινώντας τους να υλοποιούν κινητικά ολιγόλεπτα διαλείμματα προκειμένου να γυμνάζουν συγκεκριμένα σημεία του σώματός τους που ενδεχομένως επιβαρύνονται από την κακή στάση του σώματος στο γραφείο. 
Στόχος του Δήμου με τη συμμετοχή του στο πρόγραμμα είναι μέσω της ενημέρωσης των εργαζομένων, η αύξηση της φυσικής δραστηριότητας και κατ΄επέκταση η υιοθέτηση συμπεριφοράς και κουλτούρας υγείας. 
Στο πλαίσιο αυτό το μεσημέρι της Παρασκευής 12 Ιουνίου, οι δύο εντεταλμένες γυμνάστριες του προγράμματος επισκέφθηκαν το Δημαρχείο Κυθήρων και πραγματοποίησαν:
α) Το "Κινητικό Διάλειμμα": μια 15λεπτη ενημέρωση για θέματα πρόληψης και προάσπισης της υγείας για την απόκτηση υγιεινών και κινητικών συμπεριφορών. 
β) Πρόγραμμα 60 λεπτών με απλές ασκήσεις - εκγυμνάσεις στους εργαζομένους του Δήμου.
Μέσω του προγράμματος, ο Δήμος ενισχύθηκε με επαγγελματικό εξοπλισμό γυμναστικής (10 μπάλες Pilates, 10 ράβδους αεροβικής και 10 στρώματα γυμναστικής) που θα χρησιμοποιούνται από τους εργαζομένους για την βελτίωση της κινητικής τους υγείας.

Πηγή: kythira.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου