Σάββατο 20 Ιουνίου 2015

''ΠΑΡΑΝΟΜΗ'' Η ΣΤΑΘΜΕΥΣΗ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΚΥΘΗΡΩΝ - ΝΑΙ ΜΕΝ ΑΛΛΑ...

Τους τελευταίους μήνες γίνεται μια προσπάθεια από τη νέα δημοτική αρχή των Κυθήρων, να τηρηθεί η απαγόρευση στάθμευσης εντός της Χώρας Κυθήρων (όλο το χρόνο) σε σημεία μη διαγραμμισμένα γι αυτό το σκοπό.
Είναι γεγονός ότι η έλλειψη χώρου και η μεγάλη κίνηση των οχημάτων κατά τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο, δημιουργούν πολλές φορές δύσκολες καταστάσεις και δυσφορία στους επισκέπτες που θέλουν να απολαύσουν την βόλτα τους πεζοί, στα γραφικά σοκάκια της Χώρας. Μέχρις εδώ καλά και σωστά. Όλοι συμφωνούμε να κλείνει η Χώρα για τα αυτοκίνητα και προκρίνουμε τη διέλευση των πεζών ιδιαίτερα κατά τις περιόδους της τουριστικής αιχμής (πλην φυσικά των οχημάτων των μόνιμων κατοίκων και των τροφοδοσιών). Σε καμία όμως περίπτωση δεν πρέπει από το ένα άκρο να πάμε στο άλλο. Φυσικά αναφερόμαστε σε φαινόμενα καθημερινά όπως για παράδειγμα τη φημολογία ότι η αστυνομία καλείται από τοπικούς άρχοντες να διώχνει και να γράφει συμπατριώτες μας οι οποίοι πάρκαραν στην Χώρα για λίγη ώρα και μάλιστα όταν δεν υπάρχει καθόλου κίνηση και δεν δημιουργείται κανένα πρόβλημα σε πεζούς, που δεν υπάρχουν κατά το μεγαλύτερο διάστημα του χρόνου. Το τελευταίο περιστατικό συνέβη σήμερα Παρασκευή 18/6 το μεσημέρι, μισή ώρα περίπου πριν κλείσουν οι τράπεζες και με καταρρακτώδη βροχή σε εξέλιξη. Βγήκε το περιπολικό και έγραψε αυτοκίνητα συμπολιτών μας που βρίσκονταν μέσα στη Χώρα ή έδιωξαν όσους οδηγούς περίμεναν στα οχήματά τους, με ανοίκειο τρόπο.
Παράλληλα είδαμε στον τοίχο μπροστά απ το Δημαρχείο Κυθήρων με κόκκινο σπρέϊ μια πολύ πρόσφατη σήμανση για 2 θέσεις parking μία που λέει Δήμαρχος και μία δίπλα Αντιδήμαρχος. 
Αναρωτιόμαστε λοιπόν πρώτον γιατί αυτή η τυπολατρία και η κόντρα ειδικά σε περιόδους μη τουριστικές (αναφερόμαστε στους μήνες πλην Ιουλίου Αυγούστου). Δεύτερον μήπως το σωστό παράδειγμα έπρεπε να ξεκινήσει από την κεφαλή του Δήμου προς όλους τους Δημότες και όλοι να παρκάρουν στο parking χωρίς εξαιρέσεις; Και να δεχθούμε φυσικά τη μία θέση του Δημάρχου, για λόγους θεσμικούς και υπηρεσιακούς. Του Αντιδημάρχου όμως για ποιο λόγο; (Μάλιστα ο ένας εκ των δύο Αντιδημάρχων είναι μόνιμος κάτοικος Χώρας και κάλλιστα θα μπορούσε να πηγαίνει με τα πόδια στο Δημαρχείο) Εύλογα λοιπόν γεννιούνται ερωτήματα όπως γιατί του Αντιδημάρχου και όχι του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου ή κάποιου άλλου υπηρεσιακού παράγοντα και πάει λέγοντας... Τρίτον η αστυνομία όπως το κάνει καλό είναι να επιδεικνύει σύνεση προς όφελος των πολιτών.
Εν κατακλείδι βρισκόμαστε στην αρχή του καλοκαιριού και όλοι πρέπει να βοηθήσουμε στην προσπάθεια που γίνεται από τον Δήμο και τις υπηρεσίες να διορθωθούν κάποια κακώς κείμενα. Πρέπει όλοι μαζί να συμβάλλουμε στην εύρυθμη λειτουργία και κίνηση των επισκεπτών και των κατοίκων, παρουσιάζοντας την καλύτερή μας εικόνα για το νησί, τηρώντας πάντα τους νόμους. Ωστόσο από το Φθινόπωρο πρέπει να μπουν ξανά στο τραπέζι κάποια ζητήματα καθημερινά τα οποία πρέπει να επαναπροσδιοριστούν και από τον ίδιο το Δήμο προς όφελος της τοπικής μας κοινωνίας.

Παναγιώτης Μπαχτής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου