Σάββατο 27 Ιουνίου 2015

ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΡΑΒΑΣΑΡΟΣ: ''ΤΟ ΨΕΥΔΟΣ, Η ΛΑΣΠΗ ΚΑΙ Η ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΖΟΥΝ ΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ''

Είναι η πρώτη φορά που δημοσιεύω στα τοπικά ΜΜΕ ένα τέτοιου είδους κείμενο. Δεν μπορούσα να σιωπήσω, εφόσον προκλήθηκα αναίτια και αναιτιολόγητα από τον πρώην Αντιδήμαρχο κ. Μιχαήλ Πρωτοψάλτη. Το ψεύδος, η λάσπη και η συκοφαντία δεν μπορούν και δεν πρέπει να δηλητηριάζουν το νησί μας, τους κατοίκους του και την κοινωνία. Οφείλουμε να ενημερώνουμε το κόσμο για την αλήθεια και να διαψεύδουμε κάθε προπαγάνδα και συκοφάντηση από όπου και αν προκύπτει. 
Από την 01/01/2007 μέχρι και την 31/08/2014 (περίοδος δημαρχίας του κ. Κουκούλη και αντιδημαρχίας του κ. Πρωτοψάλτη) γίναμε όλοι μάρτυρες εκατοντάδων απευθείας αναθέσεων μικροποσών (εντός των ορίων της απευθείας ανάθεσης, δηλαδή μέχρι 15 ή 20 χιλιάδες κατά περίπτωση) σε διάφορους εργολάβους του νησιού. Γίναμε μάρτυρες αναθέσεων στα αδέλφια του πρώην Αντιδημάρχου και ιδιωτικών συμφωνητικών υπεργολαβίας στον ίδιο με αποτέλεσμα το γνωστό "Γιάννης κερνάει Γιάννης πίνει" να έχει γίνει το alter ego της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής. Όλοι οι υγιώς σκεπτόμενοι εργολήπτες του νησιού είχαμε διαρκώς ζητήσει από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή να σταματήσει τις εκατοντάδες απευθείας αναθέσεις και να ζητάει κλειστές προσφορές για να μην υπάρχει η παραμικρή υπόνοια διαφθοράς ή επιλεκτικής μεταχείρισης. Ποτέ όμως δεν το έκανε. Κρίμα. 
Η νέα Δημοτική Αρχή, από την 01/01/2015 εφαρμόζει το σύστημα αυτό, που είναι πρωτόγνωρο για τα δεδομένα του Δήμου, αυτονόητο όμως για όλους τους Δήμους και το Δημόσιο. Όταν ο Δήμος θέλει να αναθέσει μια εργασία ή προμήθεια που εμπίπτει στα όρια της απευθείας ανάθεσης από το Δήμαρχο και απαιτεί Τεχνική Περιγραφή (δηλαδή από 3.000 μέχρι 20.000 Ευρώ), δημοσιεύει στο επίσημο site του Δήμου Πρόσκληση Υποβολής Προσφορών καλώντας όλους τους ενδιαφερόμενους να υποβάλουν μέσα σε συγκεκριμένη προθεσμία την έντυπη, κλειστή, σφραγισμένη προσφορά τους. Έτσι ενισχύει τη διαφάνεια και την αντικειμενικότητα, αφού κανείς (μόνο ένας παράφρων) δεν μπορεί να κατηγορήσει το Δήμο ότι συνεργάζεται επιλεκτικά με συγκεκριμένους μόνο εργολήπτες. Είναι μια διαδικασία που έλειπε από το Δήμο μας και συντάσσομαι και εγώ με όλους εκείνους τους συναδέλφους που συγχαίρουν τη Δημοτική Αρχή για την πρωτοβουλία της αυτή. Σταματάει έτσι οριστικά η απευθείας ανάθεση μόνο σε ημετέρους ή σε φίλους ή σε κόλακες και ο αποκλεισμός μιας μεγάλης πλειοψηφίας επαγγελματιών που ούτε προσφορά δεν τους καλούσαν να δώσουν!

Έτσι έγινε και με τα έργα των Αντικυθήρων, που ανέλαβα εγώ μετά από Δημόσιες Προσκλήσεις Υποβολής Προσφορών. Συγκεκριμένα:

1. Αναβάθμιση και Ανακαίνιση Αντλιοστασίων και Πηγών Δ.Ε. Αντικυθήρων. Η Πρόσκληση Υποβολής Προσφορών δημοσιεύθηκε στο site του Δήμου στις 23/03/2015 και ήταν ανοιχτή για όλους, ΚΑΙ για τον κ. Πρωτοψάλτη φυσικά. Υπέβαλα προσφορά ΜΟΝΟ εγώ.
2. Επισκευή - Συντήρηση Γηπέδων Αθλοπαιδιών Αντικυθήρων. Η Πρόσκληση Υποβολής Προσφορών δημοσιεύθηκε στο site του Δήμου στις 23/03/2015 και ήταν ανοιχτή για όλους, ΚΑΙ για τον κ. Πρωτοψάλτη φυσικά. Υπέβαλα προσφορά ΜΟΝΟ εγώ. Προηγήθηκε η 06/2015 απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής στην οποία ο κ. Πρωτοψάλτης είναι Αντιπρόεδρος.
3. Συντήρηση Αγροτικής Οδοποιίας Αντικυθήρων. Η Πρόσκληση Υποβολής Προσφορών δημοσιεύθηκε στο site του Δήμου στις 29/05/2015 και ήταν ανοιχτή για όλους, ΚΑΙ για τον κ. Πρωτοψάλτη φυσικά. Υπέβαλα προσφορά ΜΟΝΟ εγώ. Προηγήθηκε η 35/2015 απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής στην οποία ο κ. Πρωτοψάλτης είναι Αντιπρόεδρος.
4. Επισκευή - Συντήρηση Δρόμου Παραλίας Ποταμού Αντικυθήρων. Η Πρόσκληση Υποβολής Προσφορών δημοσιεύθηκε στο site του Δήμου στις 29/05/2015 και ήταν ανοιχτή για όλους, ΚΑΙ για τον κ. Πρωτοψάλτη φυσικά. Υπέβαλα προσφορά ΜΟΝΟ εγώ. Προηγήθηκε η 35/2015 απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής στην οποία ο κ. Πρωτοψάλτης είναι Αντιπρόεδρος.

Όλα τα ανωτέρω στοιχεία αποδεικνύουν τα μεγάλα ψεύδη του κ. Πρωτοψάλτη, την άκρως αντισυναδελφική του συμπεριφορά και την μεγάλη αντίδρασή του στη δημοσιότητα και τη διαφάνεια που πλέον χαρακτηρίζει τις αναθέσεις του Δήμου Κυθήρων. Μια διαφάνεια τόσο άγνωστη τα προηγούμενα χρόνια που κυριάρχησαν οι επιλεκτικές αναθέσεις σε αδέλφια και συγγενείς.

Είμαι νέος άνθρωπος που επέλεξα να ζω μόνιμα στο νησί και να συνεχίσω την υγιή επιχείρηση της οικογένειάς μου. Ευτυχώς οι νέοι και υγιώς σκεπτόμενοι άνθρωποι απέχουν πάρα πολύ από το δηλητήριο, την προπαγάνδα, το ψεύδος και τη συκοφαντία των προσφάτων αναρτήσεων του κ. Πρωτοψάλτη. Το ψέμα δηλητηριάζει την τοπική μας κοινωνία και απογοητεύει τους νέους ανθρώπους. Δεν θα το ανεχτούμε. Θα το πολεμήσουμε. Θα το πατάξουμε.


Γεώργιος Α. Τραβασάρος
Φωτογραφία: Ειρήνη Βενέρη (facebook)

Επισυναπτόμενα αρχεία:








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου