Σάββατο 6 Ιουνίου 2015

ΣΠΥΡΟΣ ΚΑΣΙΜΑΤΗΣ - ΤΟ ΜΕΛΙΔΟΝΙ ΔΕΝ ΉΤΑΝ ΜΟΝΟ «ΜΠΙΖΝΑ» !!!

Μετά από δέκα χρόνια εκμετάλλευσης της παραλίας στο Μελιδόνι αναγκάζομαι να σταματήσω !!!
Τους λόγους που με οδήγησαν σε αυτή μου την απόφαση τους αναφέρω παρακάτω. Πρώτα θέλω να ευχαριστήσω τους Κυθήριους που όλα αυτά τα χρόνια με βοήθησαν με τα καλά τους λόγια και προέτρεπαν τους τουρίστες να επισκεφτούν την παραλία !!! Ενώ γνώριζαν ότι η κατάσταση του δρόμου θα δυσανασχετούσε τους περισσότερους, πρότειναν το Μελιδόνι ανεπιφύλακτα. Αυτό συνέβαινε διότι ήταν σίγουροι ότις τελικά οι επισκέπτες θα φύγουν ενθουσιασμένοι καθώς είναι γνωστό ακόμη και για τους πιο κακοπροαίρετους ότι το Μελιδόνι δεν ήταν «μπίζνα» !!! Ήταν μεράκι !!!
Εγώ και τα παιδιά που εργάστηκαν σε αυτό "γουστάραμε" να δουλεύουμε εκεί και φυσικά η μεγαλύτερη ανταμοιβή ήταν το χαμόγελο και η ευχαρίστηση του επισκέπτη. Εδώ θέλω να επισημάνω ότι αυτό συνέβαινε σε όλες τις παραλίες του νησιού μας καθώς οι συνθήκες ήταν λίγο πολύ παρόμοιες .
ΟΙ λόγοι που δεν θα συμμετάσχω λοιπόν σε αυτήν την δημοπρασία είναι οικονομικοί αλλά κυρίως ηθικοί!!!
Διαβάζοντας προσεκτικά τους όρους της καινούργιας διακήρυξης και συγκρίνοντάς τους με άλλων νησιών, παρατηρεί κανείς εύκολα ότι απουσιάζει παντελώς το ενδιαφέρον για τον παράγοντα άνθρωπο σαν εκμισθωτή αλλά και σαν επισκέπτη.
Πρόκειται για μια διακήρυξη καθαρά εισπρακτική με ρόλο τιμωρού απέναντι σε ανθρώπους που έχουν επενδύσει ήδη σε εξοπλισμό και κόπο...
Πιο συγκεκριμένα :
1. Ζητάει την καταβολή όλου του ενοικίου το Μάρτιο κάθε έτους , ενώ σε άλλα νησιά υπαρχουν έως 3 δόσεις κατά το καλοκαίρι.
2. Αναφέρει ότι θα μας πάρει την άδεια εάν δεν λειτουργήσουμε τις παραλίες για 4 μήνες από Ιούνιο έως 1η Οκτωβρίου, αδιαφορώντας αν αυτό είναι επιχειρηματικά εφικτό!!! (Αυτός είναι και ο κυριότερος λόγος που αποφάσισα ότι δεν είναι πλέον βιώσιμη η επιχείρηση στο Μελιδόνι !!!)
3. Μειώνει τις ομπρέλες σε 25, (δηλ. μόνο 50 άτομα θα έχουν σκιά!!!) χωρίς να ενδιαφέρεται για την πραγματική ζήτηση που υπάρχει τον Αύγουστο. Ενδεικτικά αναφέρω ότι ο νέος νόμος δίνει πια το δικαίωμα για χρήση της μισής παραλίας!!!
4. Ορίζει ότι η τιμή εκκίνησης για το χώρο της καντίνας ανά τμ. θα ξεκινάει από διακόσια ευρώ !!! (δηλ. 3000 € για 15 τμ. !!!)
5. Συνεχίζει την ετήσια προσαύξηση ενοικίου κατά 2.5% εν μέσω κρίσης!!!
Οι παραπάνω λόγοι ενοχλούν πιο πολύ διότι μετεκλογικά ο δήμαρχος κ. Χαρχαλάκης σε ανοιχτή συζήτηση με όλους τους ενδιαφερομένους υποσχέθηκε ότι θα μας συμπαρασταθεί και θα προσπαθήσει να μειώσει στο μισό την τιμή εκκίνησης και ότι θα διπλασιάσει τη χρονική διάρκεια εκμίσθωσης, πράγμα που δεν τηρήθηκε και έγινε ακριβώς το αντίθετο!!!
Τελειώνοντας…
Νοιώθω αδικημένος γιατί τόσα χρόνια προσφοράς μας στις παραλίες των Κυθήρων (φυσικά και με οικονομικό όφελος) δεν μέτρησαν καθόλου στη σύνταξη της διακήρυξης και οι σκέψεις μου να σταματήσω κάθε επαγγελματική μου δραστηριότητα στον τόπο μου όλο και αυξάνονται !!!

Με τιμή,
Σπύρος Κασιμάτης

Πηγή - κείμενο: Σπύρος Κασιμάτης (facebook)
Φωτογραφία: google.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου