Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015

TO ΜΗΝΥΜΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ (5.6.2015)

Η φετινή παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος πρέπει να σταθεί αφορμή για προβληματισμό και περίσκεψη.
Το περιβάλλον δε γνωρίζει σύνορα, όπως σύνορα δεν έχουν και τα προβλήματά του. Η διαχείριση των απορριμμάτων και των αποβλήτων, η προστασία των βιοτόπων και υγροτόπων, ο έλεγχος των επεμβάσεων στο φυσικό και δομημένο περιβάλλον πρέπει να αποτελέσουν αληθινό επίκεντρο μιας ειλικρινούς πολιτικής με στόχευση στην επίλυση των άπειρων περιβαλλοντικών ζητημάτων που στην πλειοψηφία τους έχουν αφεθεί να χρονίζουν. Η Ελλάδα διαθέτει ένα από τα πλέον ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα που είναι το φυσικό της περιβάλλον, οι ακτές της, τα δάση και βιότοποί της και ό,τι συνθέτει διαχρονικά την ελληνική φύση. Τα ελληνικά χρώματα - του ήλιου, της θάλασσας και των δασών - πρέπει να συνεχίσουν να λάμπουν ανά την οικουμένη και έχουμε όλοι χρέος να τα προστατεύσουμε από το "ξεθώριασμα".

Δυστυχώς, όμως, ειδικά στην περιοχή μας, γινόμαστε μάρτυρες τραγικών και έκνομων ενεργειών τα τελευταία χρόνια που όχι μόνο υποβαθμίζουν το περιβάλλον και την ποιότητα ζωής, αλλά θέτουν σε κίνδυνο την ίδια τη ζωή των πολιτών και έχουν αρνητικές επιπτώσεις στην τουριστική, κοινωνική και οικονομική ζωή του τόπου μας. Το παράνομο αγκυροβόλιο στον όρμο των Βατίκων δεν είναι μόνο μία ενέργεια που υποβαθμίζει το περιβάλλον της περιοχής, αλλά αποτελεί αληθινή βόμβα στα θεμέλια των τοπικών κοινωνιών, που σε συντριπτικό βαθμό απορρίπτουν τη συνέχιση της απαράδεκτης αυτής κατάστασης, για την οποία οι ευθύνες - σας διαβεβαιώνω - θα αποδοθούν και με τον πλέον παραδειγματικό τρόπο. Θέλω να διαβεβαιώσω όλους τους συμπολίτες μας ότι ως Δήμος Κυθήρων όχι μόνο δεν θα επαναπαυθούμε αλλά προσφεύγουμε άμεσα στη Δικαιοσύνη καθώς δεν μπορούμε πλέον να ανεχθούμε την κατάσταση αυτή, μια κατάσταση που μας προσβάλει όλους ως πρόσωπα και πολίτες.
Η παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος ας μας βάλει λοιπόν σε σκέψεις, όχι μόνο για το χτες και το σήμερα, αλλά κυρίως για το αύριο.

Πηγή: Στράτος Χαρχαλάκης (facebook)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου