Σάββατο 18 Ιουλίου 2015

ΚΑΤΑΣΒΕΣΤΗΚΕ ΠΡΙΝ ΕΞΑΠΛΩΘΕΙ Η ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΠΟΥ ΞΕΣΠΑΣΕ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ ΚΥΘΗΡΩΝ ΤΟ ΠΡΩΙ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ 18/7

Πυρκαγιά ξέσπασε στο Λιβάδι Κυθήρων το πρωί του Σαββάτου 18/7, η οποία κατασβέστηκε σχεδόν εν τη γενέσει της και έτσι αποφεύχθηκαν τα χειρότερα.
Ήταν περίπου 10:30 το πρωί όταν έγιναν αντιληπτοί καπνοί, στο Λιβάδι Κυθήρων, προερχόμενοι από τον χώρο του νέου γηπέδου ποδοσφαίρου ''Παναγιώτης Σπ. Μάγειρος''. Αμέσως οι κάτοικοι ειδοποίησαν τις αρχές. Σε λίγα λεπτά στην περιοχή έφτασε πρώτος ο Δημοτικός Σύμβουλος Κυθήρων κ. Γιάννης Κατσανεβάκης με το πυροσβεστικό όχημα του Δήμου και ακολούθησε το όχημα από το πυροσβεστικό κλιμάκιο Κυθήρων. Επίσης άμεσα σε βοήθεια έσπευσε και ο κ. Ανδρέας Τραβασάρος με το βυτίο του για επιπλέον παροχή νερού. Οι άνδρες της πυροσβεστικής υπό τις οδηγίες του Διοικητή Πυραγού κ. Λάζαρου Κωνσταντίνου και σε συνεργασία με κατοίκους εθελοντές, πρόλαβαν τα χειρότερα κατασβένοντας την πυρκαγιά πριν αυτή επεκταθεί περαιτέρω.
Η άμεση επέμβαση αποδείχθηκε σωτήρια καθώς στην περιοχή έπνεαν ισχυροί άνεμοι, καθιστώντας την εξάπλωση της πυρκαγιάς αρκετά επικίνδυνη.
Τα αίτια της πυρκαγιάς παραμένουν ακόμα άγνωστα και διενεργείται έρευνα από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, ωστόσο η θέση στην οποία εκδηλώθηκε σε συνδυασμό με την ένταση των ανέμων στην περιοχή, καθιστούν το ενδεχόμενο του εμπρησμού ως αρκετά πιθανό.














Ρεπορτάζ - Φωτογραφίες: Παναγιώτης Μπαχτής - TSIRIGO FM 105,6

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου