Παρασκευή 14 Αυγούστου 2015

ΑΝΑΒΛΗΘΗΚΕ Η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ (13/8) ΛΟΓΩ ΈΛΛΕΙΨΗΣ ΑΠΑΡΤΙΑΣ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ

Αναβλήθηκε η τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κυθήρων, που ήταν προγραμματισμένη για την Πέμπτη 13/8/2015 το μεσημέρι, λόγω έλλειψης απαρτίας συμβούλων.
Παρόντες ήταν μόνο επτά από τους εννέα που χρειάζεται ως ο ελάχιστος αριθμός παρόντων συμβούλων για να πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση. Από την πλευρά της δημοτικής αρχής παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γιάννης Κατσανευάκης, ο Αντιδήμαρχος κ. Μαθιός Αγγελιουδάκης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Ειρήνη Βενέρη, Μαρία Κασιμάτη και Μαριάτος Κωνσταντίνος. Από την πλευρά της αντιπολίτευσης παρόντες είχαμε μόνο από την ελάσσων αντιπολίτευση, τους επικεφαλής κυρίους Δημήτρη Λουράντο και Μανώλη Χάρο. 
Αλγεινή εικόνα δημιουργήθηκε από την απουσία δημοτικών συμβούλων (δημοτικής αρχής & αντιπολίτευσης), πολλώ δε μάλλον όταν αρκετοί εξ' αυτών βρίσκονταν νωρίτερα στον Δήμο και στη συνέχεια αποχώρησαν.
Ακολουθεί το video με την ανακοίνωση του Προέδρου του Δ.Σ. για την αναβολή της συνεδρίασης και οι τοποθετήσεις από τον Δήμαρχο Κυθήρων και την δημοτική παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης ''Νέα Πορεία Όραμα και Έργο'' για το θέμα αυτό.


το video:


Η ανακοίνωση του Δημάρχου Κυθήρων κ. Στράτου Χαρχαλάκη:
Ματαιώθηκε η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Πέμπτης 13/8 λόγω έλλειψης της νόμιμης απαρτίας. Η συνεδρίαση θα γίνει την ερχόμενη εβδομάδα. Ο Αντιδήμαρχος κ. Κομηνός κλήθηκε εκτάκτως στην Παλαιόπολη για πολύ σοβαρό περιστατικό, ενώ απουσίαζαν και άλλοι Δημοτικοί Σύμβουλοι για έκτακτους υπηρεσιακούς λόγους. Ερωτηματικά προκαλούν οι αιτιάσεις της πρώην Δημοτικής Αρχής σχετικά με την ώρα σύγκλησης του Δ.Σ., παρά το γεγονός ότι έχει ανακοινωθεί πως οι συνεδριάσεις μέχρι τις αρχές του Σεπτέμβρη θα γίνονται μεσημβρινές ώρες προκειμένου να μην επιβαρύνεται το κέντρο της Χώρας με επιπλέον ΙΧ κατά τις βραδινές ώρες που υπάρχει μεγάλη επισκεψιμότητα. Υπενθυμίζουμε ότι η εκλογή σε δημόσια αξιώματα συνεπάγεται υποχρεώσεις που καλό θα είναι να τηρούνται. Υπενθυμίζουμε επίσης ότι με αποκλειστική ευθύνη συγκεκριμένων ανθρώπων που επί χρόνια άσκησαν την εξουσία, το Δημοτικό Συμβούλιο των Κυθήρων έχει εισέλθει σε έναν κυκεώνα πειθαρχικών ποινών και διώξεων και σε φοβερά προβλήματα δυσλειτουργίας, πρωτοφανή όχι μόνο για το νησί μας αλλά και γενικότερα, που μόνο τιμή δεν περιποιεί για όσους τα προκάλεσαν. Η αυτοκριτική είναι μάλλον λέξη άγνωστη για ορισμένους ανθρώπους που τόσο πολύ πλήγωσαν την κυθηραϊκή κοινωνία. Κωλύματα και ασυμβίβαστα που ποτέ δεν τηρήθηκαν αν και πολλάκις δημοσίως επισημάνθηκαν, παράτυπες και παράνομες διαδικασίες που οδήγησαν σε βαρύτατες πειθαρχικές ποινές, αποτελούν μελανά σημεία του τοπικού δημόσιου βίου που έχουν ονοματεπώνυμο.

Η ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης ''Νέα Πορεία Όραμα και Έργο'':
Σχετικά με την σημερινή ματαίωση της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου.
Σήμερα παρ' ότι είναι δυό ημέρες πριν τον Δεκαπενταύγουστο, η Δημοτική Πλειοψηφία συγκάλεσε:
1ον. Συνεδρίαση του ΔΣ του Λιμενικού Ταμείου στις 11 το πρωί.
2ον. Στις 1 το μεσημέρι συνεδρίαση της Οκονομικής Επιτροπής και
3ον. Στις 1.30 συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου!
Φαίνεται ότι έχουν παρασυρθεί από όσα συμβαίνουν στην κεντρική πολιτική σκηνή.
Ως παράταξη συμμετείχαμε με τους εκπροσώπους μας, στις δύο πρώτες συνεδριάσεις, απήχαμε από την τρίτη.
Είχαμε προτείνει στην προηγούμενη συνεδρίαση κατά την εγκατάσταση του, στον νέο προέδρο να σεβαστεί τον κανονισμό λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου.
Την ίδια άποψη με μας είχαν και άλλα μέλη του ΔΣ, αφού απουσίαζαν σύμβουλοι της πλειοψηφίας και ο Αντιδήμαρχος.
Στις 20-2-2015 με έγραφο της, η Δημοτική Αρχή ανακοίνωνε το πρόγραμμα των τακτικών συνεδριάσεων για όλο το έτος, χωρίς να τηρήσει καμία ημερομηνία ως σήμερα.
Η επιστολή που αποστείλαμε στον πρόεδρο είναι η πιό κάτω:

Προς
Τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γιάννη Κατσανεβάκη.

Κύριε πρόεδρε

Με την από 7 Αυγούστου πρόσκλησή σας καλούμεθα στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που θα πραγματοποιηθεί στις 13-8-2015 και ώρα 13.30 το μεσημέρι, με 10 θέματα στην ημερήσια διάταξη.
Ακολούθως στις 11-8-2015 λάβαμε τις 9 εισηγήσεις από τα 10 θέματα της ημερήσιας διάταξης.
Ο πρότυπος κανονισμός λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου αναφέρει για την ώρα των συνεδριάσεων, να γίνεται κατά τις απογευματινές έως βραδινές ώρες, εκτός εξευρέσεων.
Δυστυχώς αυτό έχει γίνει κανόνας.
Σύμφωνα με τον προγραμματισμό των συνεδριάσεων που έχετε ανακοινώσει, προγραμματισμένη συνεδρίαση θα γίνει στις 26 Αυγούστου.
Για το δέκατο θέμα τις ημερήσιας διάταξης, ίσως το σοβαρότερο, δεν έχουμε ακόμη, λίγα λεπτά πριν την έναρξη της συνεδρίασης, γνώση της εισηγήσης.
Κατά την προηγούμενη συνεδρίαση, πάλι στις 1 το μεσημέρι, σας επισημάναμε την τήρηση του κανονισμού ως προς την ώρα συνεδρίασης.
Παρά την κατανόηση που φάνηκε ότι δείξατε, επαναλάβατε την ίδια τακτική.
Την δικαιολογία που με δελτίο τύπου ο Δήμαρχος προσπάθησε να παρουσιάσει, ότι δήθεν το απόγευμα, η προσέλευση των συμβούλων θα δημιουργούσε κυκλοφοριακό πρόβλημα στη Χώρα, την θεωρούμε αστεία.
Για όλους αυτούς τους λόγους δεν θα συμμετέχουμε στην σημερινή μεσημεριανή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ως ελάχιστο τρόπο διαμαρτυρίας.
Παρακαλούμε την παρούσα να αναγνώσετε στο Δημοτικό Συμβούλιο.

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ
Νέα Πορεία Όραμα & έργο.



Ρεπορτάζ: Παναγιώτης Μπαχτής - TSIRIGO FM 105,6
Φωτογραφία - Κάμερα: Βαλέριος Καλοκαιρινός - PhotoCerigo
Ανακοινώσεις: Στράτος Χαρχαλάκης (facebook) & Νέα Πορεία Όραμα και Έργο (facebook)
Video: TSIRIGOTV.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου