Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2015

Η 22η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ 22.9.2015 (VIDEO - Δ.Τ.)

Συνεδρίασε το απόγευμα της Τρίτης 22/9 το Δημοτικό Συμβούλιο Κυθήρων υπό την Προεδρία του κ. Ιωάννη Κατσανεβάκη. Από τα 6 θέματα της ημερήσιας διάταξης συζητήθηκαν και εγκρίθηκαν τα 4 καθώς και 1 προ ημερησίας. Δύο θέματα αποσύρθηκαν από τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο και θα έρθουν σε ερχόμενη συνεδρίαση λόγω ανάγκης συμπλήρωσής τους με περισσότερα στοιχεία. Εντύπωση προκάλεσε η στάση της μείζονος αντιπολίτευσης στην ψήφιση της 2ης Αναμόρφωσης του Προϋπολογισμού του Λιμενικού Ταμείου, στην οποία ψήφισε "παρών". Το Λιμενικό Ταμείο προέβη σε αναμόρφωση του προϋπολογισμού του μετά την ξαφνική παρακράτηση μεγάλου μέρους των εσόδων του από την Εφορία καθώς παραλήφθηκε από τη νέα Δημοτική Αρχή σε απόλυτη φορολογική και λογιστική αταξία όπως εξάλλου και ο Δήμος και ο Παιδικός Σταθμός. Ο κ. Δήμαρχος ανέλυσε την κατάσταση στην οποία βρίσκονταν ο Δήμος και τα Νομικά του Πρόσωπα από πλευράς φορολογικών διαδικασιών την 01/09/2014 με απόλυτη ευθύνη της προηγούμενης δημοτικής αρχής. Τα στοιχεία είναι διαθέσιμα από τις υπηρεσίες του Δήμου και σύμφωνα με αυτά το Λιμενικό Ταμείο δεν είχε υποβάλει φορολογική δήλωση, δήλωση ΦΠΑ, ισολογισμούς και απολογισμούς για σειρά ετών, συνεπεία των οποίων υπέστη ξαφνική κατάσχεση μεγάλου ποσού από τα έσοδά του λόγω οφειλών. Η στάση της μείζονος μειοψηφίας να μην ψηφίζει ή να δηλώνει "παρών" για θέματα που εκείνη με αποκλειστική δική της ευθύνη και παράλειψη έφτασε σε οριακό σημείο, συνιστά τουλάχιστον ανευθυνότητα, καθώς γίνεται χωρίς ίχνος αυτοκριτικής ή έστω και παραδοχής των λαθών και παραλείψεών της που δεσμεύουν το παρόν αλλά και το μέλλον του Δήμου σε πολύ σημαντικούς τομείς (π.χ. φορολογικές εκκρεμμότητες, νομιμοποιήσεις λιμένων, διοίκηση κληροδοτημάτων κ.λπ.).
Μεταξύ άλλων το Δ.Σ. αποφάσισε να αποδεχθεί την πρόσκληση του Δήμου Καραβά της Κύπρου και έτσι μικρή αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον κ.Δήμαρχο θα επισκεφθεί την Κύπρο από 26 μέχρι 30 Νοεμβρίου για να συμμετάσχει στις ετήσιες εκδηλώσεις του Δήμου Καραβά. Την αντιπροσωπεία θα αποτελούν ο κ. Δήμαρχος, ο Αντιδήμαρχος κ. Αγγελιουδάκης και ο Τοπικός Εκπρόσωπος του Καραβά Κυθήρων κ. Τσάκος.
Ο κ. Δήμαρχος ενημέρωσε ότι από τη Δημοτική Αρχή ασκείται και θα συνεχίσει να ασκείται μεγάλη πίεση προς την Περιφέρεια και το Υπουργείο Παιδείας για την ταχεία επίλυση των προβλημάτων μεταφοράς των μαθητών καθώς και στελέχωσης των σχολείων.
Επίσης έκανε μνεία στο έργο του κεντρικού δρόμου που προχωρά ικανοποιητικά αφού επιλύθηκαν τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετώπιζε.
Ερωτώμενος για τις μισθώσεις των παραλιών ο κ. Δήμαρχος τόνισε με έμφαση ότι οι συμβάσεις πρέπει να τηρούνται από όλους τους μισθωτές καθώς όλοι οι όροι των συμβάσεων ήταν γνωστοί πολύ πριν τη διενέργεια της δημοπρασίας, ακολουθούν την κείμενη νομοθεσία, είναι υποχρεωτικοί και ουσιώδεις και έγιναν αποδεκτοί από τους επαγγελματίες εγγράφως στο σύνολό τους. Η Δημοτική Σύμβουλος και Αντιπρόεδρος της Τουριστικής Επιτροπής κα. Μαρία Κασιμάτη τόνισε ότι ειδικά ο όρος συνεχούς λειτουργίας των επιχειρήσεων μίσθωσης ομπρελών και των καντινών μέχρι 30/09 πρέπει να τηρείται καθώς το νησί έχει ακόμα πολύ κόσμο και πρέπει όλες οι υπηρεσίες προς τους τουρίστες να παρέχονται κανονικά και αδιάλειπτα.
Ο κ. Δήμαρχος ανέφερε ότι ο Δήμος ξεκίνησε την αποστολή ατομικών ενημερωτικών σημειωμάτων για τους 92 οφειλέτες που οφείλουν συνολικά προς το Δήμο ποσά σχεδόν 300.000€ και δεν έχουν μέχρι σήμερα υπαχθεί σε ρύθμιση. Το ποσό αυτό αφαιρείται από την εκτέλεση αναγκαίων έργων υποδομής για τον τόπο, κάτι που πρέπει να προβληματίσει τους πάντες. Για τις περιπτώσεις αυτές είναι υποχρεωτική για το Δήμο η εφαρμογή της νομοθεσίας και του Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων που προβλέπει μέτρα αναγκαστικής είσπραξης, δεσμεύσεις ΑΦΜ, ενώ θα ξεκινήσουν διακοπές υδροδότησης καθώς και έλεγχος παρανόμων και καθ΄ υπέρβασιν συνδέσεων. Επισημαίνεται ότι η μη πληρωμή των οφειλών προς το Δήμο συνιστά μεγάλη αδικία για όσους συμπολίτες μας, παρά την κρίση και την έλλειψη ρευστού, είναι σωστοί στις υποχρεώσεις τους.
Τέλος, ο κ. Δήμαρχος έκανε αναφορά στην απόφαση της Εγχωρίου Περιουσίας να προβεί με δαπάνες της καθώς και με χορηγίες, στην ζωντανή τηλεοπτική αναμετάδοση των Ιερών Ακολουθιών της Παναγίας της Μυρτιδιώτισσας, μέσω του καναλιού IONIAN CHANNEL από τη Ζάκυνθο, που θα βρεθεί στο νησί με πολυμελές συνεργείο και σύγχρονα τεχνικά μέσα. Η αναμετάδοση θα είναι ζωντανή για 9 μεγάλα περιφερειακά κανάλια από όλα τα γεωγραφικά διαμερίσματα της Χώρας και μέσω διαδικτύου για όλο τον κόσμο και τους αποδήμους μας. Η σχετική πρόταση έγινε στην Εγχώριο Περιουσία από τον κ. Δήμαρχο, ο οποίος κλείνοντας τις εργασίες του Δ.Σ. ευχαρίστησε και συνεχάρη την Επιτροπή και το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ιερού Προσκυνήματος, ευχόμενος Χρόνια Πολλά σε όλους τους Τσιριγώτες, όπου Γης.












και το video της συνεδρίασης:


Δελτίο Τύπου: Στράτος Χαρχαλάκης (facebook)
Φωτογραφίες - κάμερα: Βαλέριος Καλοκαιρινός - PhotoCerigo
Επιμέλεια δημοσίευσης: Παναγιώτης Μπαχτής
Video: TSIRIGOTV.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου