Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2015

ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ ΌΡΑΜΑ & ΈΡΓΟ - ΑΚΑΤΑΝΟΗΤΗ Η ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΗΣ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ κ. ΧΑΡΧΑΛΑΚΗ

Μπορεί στα Κύθηρα να έχουμε απομείνει λίγοι άνθρωποι λόγω της μετανάστευσης, επιπλέον η κρίση να έχει πνίξει την αισιοδοξία και την ελπίδα, όσων ονειρεύονταν την ανάπτυξη και την προοπτική.
Στα χρόνια της οικονομικής κρίσης, τα ξενιτεμένα παιδιά των Κυθήρων δεν ξέχασαν τον τόπο που οι ίδιοι, ή οι γονείς τους γεννήθηκαν.
Κάθε καλοκαίρι είναι πιστοί στο ραντεβού τους, στα χωριά τους στις εκδηλώσεις του νησιού μας. 
Και όταν επιστρέψουν στην δεύτερη πατρίδα τους, έχουν δημιουργήσει ισχυρούς φορείς για να μην χαλαρώσουν οι δεσμοί με την γενέτειρα. 
Οι φορείς αυτοί εκτός από την προσφορά τους σε ότι τους έχει ζητηθεί από το νησί μας, είναι ο σύνδεσμος, είναι το σημείο αναφοράς των ξενιτεμένων αδελφών μας.
Πρόσφατα εκπρόσωποι ομογενειακού σωματείου της Αυστραλίας, το οποίο εκπροσωπεί δεκάδες χιλιάδες Κυθήριους, επισκέφθηκε το Δημαρχείο για να ζητήσει στοιχεία, ώστε να διευκολύνει τους συμπατριώτες μας, να ερευνήσουν τις ρίζες τους.
Η απάντηση του Δημάρχου, ήταν αρνητική, με την δικαιολογία ότι νομικά δεν επιτρέπεται να ικανοποιηθεί το αίτημα των ομογενών μας!
Δεν βρήκαν την ευαισθησία που περίμεναν, απογοητεύτηκαν. Ήλθαν αντιμέτωποι με την γνωστή αντίληψη, "οι νομικές ενέργειες υπερέχουν των πολιτικών αποφάσεων".

Πηγή: Νέα Πορεία Όραμα και Έργο (facebook)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου