Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2015

ΔΗΜΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 27.10.2015

Τις μελέτες δύο πολύ σημαντικών έργων παρέλαβε σήμερα ο Δήμος Κυθήρων από τις Τεχνικές Υπηρεσίες της Π.Ε. Νήσων. 

Στο πλαίσιο υλοποίησης του τρέχοντος Προϋπολογισμού του Δήμου παρελήφθη η μελέτη για την συντήρηση της παιδικής χαράς στα Κοντολιάνικα. Σύμφωνα με την Τεχνική Έκθεση της Μελέτης "βασικός στόχος της παρέμβασης είναι η αναβάθμιση και η λειτουργική αποκατάσταση της υφιστάμενης παιδικής χαράς προκειμένου να ακολουθήσει η αντικατάσταση του υπάρχοντος εξοπλισμού (παιχνίδια, κάδοι απορριμμάτων, καθίσματα, φωτιστικά, περίφραξη, ύδρευση κλπ) σύμφωνα με τις προϋποθέσεις και προδιαγραφές που έχει ορίσει το Υπουργείο Εσωτερικών με την υπ΄αρ. 28492/11-05-2009 Υπουργική Απόφαση, καθώς και τα ευρωπαϊκά πρότυπα ασφαλείας και πιστοποίησης ΕΝ1176:2008 και ΕΝ1177: 2008. Η παιδική χαρά στα Κοντολιάνικα συνολικής επιφανείας 635 τ.μ. είναι εγκατεστημένη σε κοινόχρηστο χώρο αλλά δεν πληροί τις προαναφερόμενες προδιαγραφές ασφαλείας προκειμένου να πιστοποιηθεί σύμφωνα με τις απαιτήσεις των ευρωπαϊκών προτύπων ασφαλείας". Η Τεχνική Έκθεση επισημαίνει σειρά σοβαρών προβλημάτων, φθορών και ελλείψεων που θα αποκατασταθούν και στη συνέχεια θα γίνει η προμήθεια και τοποθέτηση των οργάνων. Η δαπάνη των επισκευαστικών εργασιών είναι 12.630€ και η δαπάνη της προμήθειας και τοποθέτησης όλου του πιστοποιημένου εξοπλισμού 37.124€. Επισημαίνεται ότι μετά την ολοκλήρωση των εργασιών - που θα ανατεθούν αμέσως μετά την 4η και τελευταία για το 2015 αναμόρφωση του προϋπολογισμού του Δήμου για τυπικούς λόγους - η παιδική χαρά στα Κοντολιάνικα θα γίνει η πρώτη στα Κύθηρα που θα φέρει τις νόμιμες πιστοποιήσεις και άδειες εξασφαλίζοντας συνθήκες ασφάλειας για παιδιά και γονείς
Επίσης, ο Δήμος μας παρέλαβε την πρώτη από μια σειρά μελετών που αφορούν στα νέα μεγάλα έργα που εγκρίθηκαν για τα Κύθηρα στην 23η Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής (Δ.Τ. Δήμου στις 14/07/2015) και θα χρηματοδοτηθούν εξολοκλήρου από την Περιφέρεια. Τα έργα αυτά είναι συνολικής δαπάνης 4.114.000€ και αφορούν το Τεχνικό Πρόγραμμα και τον Προϋπολογισμό της Περιφέρειας για το έτος 2015 (κάθε χρόνο θα εντάσσονται και νέα έργα). Η πρώτη μελέτη που παρελήφθη αφορά στο έργο "Οδός Παπά Μόρμορη Αβλέμωνα" με συνολικό προϋπολογισμό 500.000€. Προβλέπεται η διαπλάτυνση της οδού προκειμένου να αποκτήσει το ενδεδειγμένο πλάτος 5,5 μέτρων, η ασφαλτόστρωση σε όλο της το μήκος (3,5 χιλιόμετρα) με ασφαλτοτάπητα πάχους 5 εκατοστών και η διαγράμμιση των ορίων εκατέρωθεν της οδού. Συνολικά θα διαστρωθούν 18.000 τ.μ. ασφάλτου. Το έργο χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Αττικής και θα δημοπρατηθεί από το Δήμο Κυθήρων μόλις ολοκληρωθεί η λήψη όλων των απαιτούμενων εκ του Νόμου εγκρίσεων και αδειών. 
Ο Δήμος μας, μέσα από την εξαιρετική συνεργασία του με την Περιφέρεια και τις υπηρεσίες της, με συγκροτημένο και μεθοδικό τρόπο δουλειάς και ισχυρή διεκδίκηση, αποδεικνύει ότι παρά την κρίση και τη γραφειοκρατία, μπορεί να δημιουργήσει συνθήκες ανάπτυξης και προόδου, μέσα από την υλοποίηση μικρών, μεσαίων και μεγάλης έκτασης έργων, μετά από μια μακρά περίοδο εσωστρέφειας και μειωμένων χρηματοδοτήσεων σε σχέση με άλλα - και μάλιστα πολύ μικρότερα - νησιά (π.χ. Αγκίστρι). Οι δεσμεύσεις της Δημοτικής Αρχής γίνονται πράξη και αυτό έχει άμεσα θετικά αποτελέσματα στην ίδια την κοινωνία και τους συμπολίτες μας που αντιλαμβάνονται ότι το νησί πάει μπροστά και με δυναμικό τρόπο.

Πηγή: kythira.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου