Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2015

ΔΗΜΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 4.10.2015

Σύσκεψη για την τουριστική ανάπτυξη των Κυθήρων και Αντικυθήρων έγινε στην Περιφέρεια Αττικής την Παρασκευή 2/10, στο πλαίσιο της συνεργασίας της αρμόδιας Διεύθυνσης Τουρισμού της Περιφέρειας με τους Δήμους της Αττικής ενόψει του στρατηγικού σχεδιασμού τουριστικής προβολής των επομένων ετών. 
Παρόντες ο Δήμαρχος Κυθήρων κ. Στράτος Χαρχαλάκης, η εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος για τον Τουρισμό κα. Ελένη Δημοπούλου, η Αναπληρώτρια Διευθύντρια Τουρισμού της Περιφέρειας κα. Χριστίνα Παπαγεωργίου και ο Επίκουρος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών και Σύμβουλος Τουριστικού Σχεδιασμού της Περιφέρειας Αττικής κ. Δημήτρης Κούτουλας. Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης ο κ. Δήμαρχος ανέλυσε μεθοδικά και οργανωμένα όλα τα συγκριτικά και ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα του τουριστικού προϊόντος των Κυθήρων και παρέδωσε στην κα. Δημοπούλου σειρά αιτημάτων του προς τα Υπουργεία Τουρισμού και Πολιτισμού ζητώντας την παρέμβαση και της Περιφέρειας. Έγινε διεξοδική ανάλυση σημαντικών ζητημάτων για τον τουρισμό, ενώ ο κ. Δήμαρχος ζήτησε την πραγματοποίηση ανάλογης συνάντησης και στα Κύθηρα με τη συμμετοχή των εκπροσώπων της Περιφέρειας. 
Τέλος ο κ. Δήμαρχος ενημέρωσε τα στελέχη της Περιφέρειας για την έκθεση του Ναυαγίου των Αντικυθήρων στη Βασιλεία της Ελβετίας, προτρέποντας την Περιφέρεια να εκμεταλλευτεί το γεγονός αυτό για τουριστική προβολή των νησιών μας.

Πηγή: kythira.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου