Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2015

ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΣ ΣΥΥΛΛΟΓΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ''ΤΟ ΔΙΑΚΟΦΤΙ'' - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΡΥΠΑΝΣΗ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΠΕΛΑΓΙΑ

Με μεγάλη ανησυχία και έντονο προβληματισμό πληροφορηθήκαμε τη μεγάλη ρύπανση από πετρελαιοκηλίδα στη θάλασσα και στις ακτές  της Αγίας Πελαγίας .
Το γεγονός αυτό, εκτός από τη περιβαλλοντική καταστροφή και την φυσική υποβάθμιση που προκαλεί στο περιβάλλον και κατά συνέπεια αρκεί από μόνο του  να κινητοποιήσει  όλους τους φορείς και τους κατοίκους  των Κυθήρων που αγαπούν το τόπο τους, μοιάζει  με εφιαλτικό σενάριο και για όλους τους επαγγελματίες του Τουρισμού και όχι μόνο, αν θα συνέβαινε 1-2 μήνες νωρίτερα, η  αν - για κακή μας μοίρα - επαναληφθεί στο μέλλον.
   Σε κάθε περίπτωση και επειδή το καλοκαίρι που πέρασε ,είχαμε την κακή εμπειρία ,από παρόμοιο γεγονός ,ευτυχώς μικρότερης έκτασης, στην ευρύτερη περιοχή του  Διακοφτίου , έχουμε ήδη αποφασίσει ,να αντιδράσουμε δυναμικά ,σε ότι απειλήσει πρωτίστως το φυσικό περιβάλλον αλλά και που θα θέσει σε κίνδυνο, το μόχθο και  τις προσπάθειες  πολλών ανθρώπων για πολλά χρόνια,  σε δύσκολο επαγγελματικό στίβο ,αλλά και τις περιουσίες τους  ιδιαίτερα στο Τουρισμό.
Πρέπει πρωτίστως να κατανοήσουμε ΟΛΟΙ  ότι οποιαδήποτε ρύπανση,  σε οποιοδήποτε σημείο του νησιού είναι εξίσου σημαντικό πρόβλημα για ΟΛΟΥΣ  μας και ως τέτοιο πρέπει να αντιμετωπίζεται.
Κατά συνέπεια  εγκρίνουμε με ικανοποίηση όλες τις άμεσες ενέργειες του Δημάρχου ,της Δημοτικής Αρχής και του Δημοτικού Συμβουλίου και δηλώνουμε την ενεργητική συμμετοχή μας  όπου αυτό κριθεί  απαραίτητο. Το ίδιο καλούμε  σε ενεργητική συμπαράσταση όλους τους φορείς και τους κατοίκους των Κυθήρων.

Πηγή: Νώντας Σταμάτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου