Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2015

ΔΗΜΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ - ΕΠΙΣΗΜΗ ΣΥΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΠ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Στην επίσημη σύσταση της Δημοτικής Βιβλιοθήκης προέβη το Νομικό Πρόσωπο "Πνευματικό και Πολιτιστικό Κέντρο - Παιδικοί Σταθμοί" του Δήμου Κυθήρων, καθώς το συγκεκριμένο Νομικό Πρόσωπο έχει κατά το Νόμο και το ΦΕΚ ίδρυσής του τη σχετική αρμοδιότητα. 
Η Δημοτική μας Αρχή είχε εξαρχής εκφράσει την επιθυμία της να υπαγάγει επίσημα τη Δημοτική Βιβλιοθήκη στην δικαιοδοσία του Νομικού Προσώπου του Δήμου, προκειμένου αυτή να λειτουργεί θεσμικά και νόμιμα και να μπορούν να διατίθενται δαπάνες για τη συντήρηση και την αναβάθμισή της με νόμιμο τρόπο, μέσα από τον προϋπολογισμό του Νομικού Προσώπου. 
Ο Δήμος μας εκφράζει την ευγνωμοσύνη του προς την - διαρκώς διευρυνόμενη - ομάδα των εθελοντών που - υπό το συντονισμό του κ. Γιάννη Σταθάτου - λειτουργεί τη Δημοτική Βιβλιοθήκη μέσα από την υλοποίηση εκπαιδευτικών και άλλων προγραμμάτων και προσφέρει ανεκτίμητες υπηρεσίες στον τόπο μας, ενώ ευχαριστεί θερμά τους κατά καιρούς δωρητές και ομογενείς μας που εξαρχής στήριξαν αυτήν την σημαντικότατη πρωτοβουλία του Δήμου που ξεκίνησε η προηγούμενη Δημοτική Αρχή του κ. Θεόδωρου Κουκούλη και συνεχίζει η παρούσα, υποστηρίζοντας με θέρμη το συγκεκριμένο πολιτιστικό εγχείρημα. 

Δείτε τη σχετική απόφαση εδώ. 

Πηγή: kythira.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου