Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2016

ΕΥΡΕΙΑ ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΡΓΩΝ ΤΩΝ ΚΥΘΗΡΩΝ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΗΣΩΝ (12/1)

Ευρεία σύσκεψη πραγματοποιήθηκε μετά από αίτημα του Δημάρχου Κυθήρων κ. Χαρχαλάκη, στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Νήσων κ. Παναγιώτη Χατζηπέρου το πρωί της Τρίτης 12 Ιανουαρίου, με θέμα την πορεία υλοποίησης των έργων της Περιφέρειας που έχουν εγκριθεί για το Δήμο Κυθήρων. 
Στη σύσκεψη έλαβαν μέρος ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Χατζηπέρος, ο Δήμαρχος κ. Χαρχαλάκης, ο Ειδικός Σύμβουλος του Αντιπεριφερειάρχη κ. Σταύρος Πλατής, ο Διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών Π.Ε. Νήσων κ. Ευστράτιος Παγωτέλης, ο Προϊστάμενος Τεχνικών Υπηρεσιών Π.Ε. Νήσων κ. Σταύρος Βεϊόγλου, ο Προϊστάμενος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου κ. Κώστας Στάθης, οι Τεχνικοί Σύμβουλοι του Δήμου Κυθήρων και ο Νομικός Σύμβουλος του Δημάρχου κ. Αντώνης Σεμιτέκολος.
Έγινε αναλυτική επισκόπηση των φακέλων των εγκεκριμένων για το Δήμο Κυθήρων έργων, που μαζί με το ήδη δημοπρατημένο έργο της αποκατάστασης του ΧΑΔΑ αγγίζουν το ποσόν των 18 εκατομμυρίων Ευρώ, σημειώθηκαν όλες οι τεχνικές και λοιπές ελλείψεις και δόθηκε εντολή στις υπηρεσίες να επισπεύσουν τις διαδικασίες συμπλήρωσης των φακέλων, σύνταξης προγραμματικών συμβάσεων και δημοπράτησης των έργων. Ο Δήμος Κυθήρων έχει αναλάβει την εκπόνηση τοπογραφικών διαγραμμάτων, ΜΠΕ και την έκδοση αδειοδοτήσεων, σε συνεργασία με την Περιφέρεια.
Επίσης δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στην επίσπευση των μελετών για την επέκταση του διαδρόμου προσγείωσης - απογείωσης στον Κρατικό Αερολιμένα Κυθήρων "Αλέξανδρος Αριστοτέλους Ωνάσης", το οποίο είναι καθοριστικής σημασίας έργο για τα Κύθηρα και έχει τεθεί σε άμεση προτεραιότητα και μέχρι σήμερα είχε καθυστερήσει αδικαιολόγητα.
Μετά το πέρας της σύσκεψης, ο Αντιπεριφερειάρχης και ο Δήμαρχος δήλωσαν: "Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι από την πορεία συμπλήρωσης των φακέλων των εγκριθέντων για τα Κύθηρα και Αντικύθηρα έργων, που προχωρά με γρήγορο ρυθμό με στόχο να υπογραφούν οι προγραμματικές συμβάσεις χωρίς να υπάρχει καμία απολύτως έλλειψη από πλευράς τεχνικών στοιχείων και εγκρίσεων, χωρίς να επαναληφθούν λάθη του παρελθόντος που καθυστέρησαν επί μακρόν την εκτέλεση απαραίτητων έργων. Η άψογη συνεργασία των υπηρεσιών του Δήμου Κυθήρων με τις υπηρεσίες της Περιφέρειας καθώς και η εξαιρετική επιλογή συμβούλων από μέρους του Δήμου Κυθήρων αποτελούν θετικά βήματα προκειμένου οι διαδικασίες να γίνουν σωστά και χωρίς προβλήματα. Η συνεργασία Δήμου - Περιφέρειας είναι συνεχής και έτσι θα προχωρήσουμε".

Πηγή: Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη Νήσων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου