Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2016

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΥΡΩΤΑ: «ΑΡΓΟΠΕΘΑΙΝΕΙ Ο ΠΟΤΑΜΟΣ ΕΥΡΩΤΑΣ»

Το «καμπανάκι» του κινδύνου για την εκτεταμένη ρύπανση του ποταμού Ευρώτα, από κάθε λογής λύματα, που απειλούν με αφανισμό την πανίδα και τη χλωρίδας της περιοχής, καταγγέλλει ο Αγροτικός Σύλλογος Ευρώτα.
Σε ανακοίνωσή του, μεταξύ άλλων, ο σύλλογος κάνει λόγο για ανεπανόρθωτες επιπτώσεις στην οικολογική ισορροπία του τόπου, ενώ καταγγέλλει όλες τις αρμόδιες αρχές και ζητεί την παρέμβαση εισαγγελέα για τη διερεύνηση της υπόθεσης.
Αναλυτικά, η ανακοίνωση έχει ως εξής:
«Ο Ευρώτας ποταμός είναι για αιώνες συνδεδεμένος με τη ζωή των κατοίκων της Λακωνίας. Ένας απο τους σημαντικότερος βιότοπους της Πελοποννήσου αλλά και της νότιας Ευρώπης τα τελευταία χρόνια αργοπεθαίνει.
Πιο πολύ φέτος ο ποταμός Ευρώτας δέχεται παράνομα και σε αντίθεση με τη νομοθεσία λύματα, αποτέλεσμα ο αφανισμός πανίδας και χλωρίδας πολύ σημαντικής για την ισορροπία της ευρύτερης περιοχής. Οι κάτοικοι των παράκτιων περιοχών, οι αγρότες της περιοχής αλλά και κάθε κάτοικος της Λακωνίας ανησυχούν για τις επιπτώσεις αυτής της κατάστασης στην οικολογική ισορροπία του τόπου. Θεωρούμε πως η επιμόλυνση του υδροφόρου ορίζοντα απ’  όπου υδρεύεται και αρδεύεται η περιοχή, θα είναι μη αναστρέψιμη και θα έχει άμεσες επιπτώσεις την υγεία μας.

Ο Αγροτικός σύλλογος του Δήμου Ευρώτα καταγγέλλει όλες τις αρμόδιες αρχές για την αδιαφορία τους και με επίσημη επιστολή στον αρμόδιο εισαγγελέα ζητά να διερευνηθεί και ποινικά η υπόθεση».

Πηγή: lakonikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου