Σάββατο 16 Απριλίου 2016

ΔΗΜΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 15.4.2016

Κατά τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής στις 14/4, στην οποία παρέστη και έκανε παρέμβαση ο Δήμαρχος Κυθήρων κ. Ευστρ. Χαρχαλάκης, εγκρίθηκε ομόφωνα μετά από εισήγηση της Αντιπεριφερειάρχη Κοινωνικής Πολιτικής κας. Θανοπούλου, η προμήθεια και τοποθέτηση με πόρους της Περιφέρειας 17 νέων διατάξεων αυτόνομης πρόσβασης ΑμΕΑ σε παραλίες της Αττικής, στις οποίες συμπεριλαμβάνεται και η παραλία της Αγίας Πελαγίας Κυθήρων, ύστερα από αίτημα της Δημοτικής μας Αρχής και σε συνεργασία με τον χωρικό Αντιπεριφερειάρχη κ. Χατζηπέρο. 
Στην ίδια απόφαση, το Περιφερειακό Συμβούλιο ενέκρινε τηναναβάθμιση και συντήρηση των ήδη υπαρχουσών διατάξεων, μεταξύ των οποίων και αυτής του Καψαλίου, καθώς μετά από αίτημα των οικείων Δήμων, τις δαπάνες συντήρησης και αναβάθμισης των μηχανημάτων θα αναλάβει εξολοκλήρου η ανάδοχος εταιρεία με δαπάνη της Περιφέρειας. 
Ο Δήμος μας πλέον αποκτά ένα ισχυρό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα, καθώς 2 παραλίες του στο βόρειο και το νότιο τμήμα (Καψάλι και Αγία Πελαγία), γίνονται πλήρως προσβάσιμες σε άτομα με κινητική αναπηρία, γεγονός που οφείλει να ωθήσει φορείς και επαγγελματίες στην κατεύθυνση της υλοποίησης έργων προσβασιμότητας ΑμΕΑ σε όλες τις τουριστικές υποδομές.

Πηγή: kythira.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου