Δευτέρα 18 Απριλίου 2016

ΠΑΡΑΔΙΔΕΤΑΙ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 18/4/2016 Ο ΔΡΟΜΟΣ ΛΕΥΚΤΡΟ - ΣΠΑΡΤΗ

Είναι οριστικό και αμετάκλητο! Μετά από καθυστερήσεις και κάμποσες αναβολές, τη Δευτέρα 18 Απριλίου στη 1 το μεσημέρι, παραδίδεται στην κυκλοφορία ο νέος οδικός άξονας Λεύκτρου – Σπάρτης, μήκους 46 χλμ., που αποτελεί τμήμα του αυτοκινητοδρόμου Κόρινθος-Τρίπολη-Καλαμάτα.
Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν στο χώρο του Σταθμού Εξυπηρέτησης Αυτοκινήτων (ΣΕΑ) Πελλάνας του αυτοκινητοδρόμου «Μορέας» (πλησίον Σπάρτης) παρουσία του υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστου Σπίρτζη.
Το Λεύκτρο-Σπάρτη είναι το πρώτο μεγάλο οδικό έργο που παραδίδεται μέσα στο 2016. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Υποδομών, ο νέος οδικός κλάδος είναι το  πρώτο αυτοτελές ολοκληρωμένο τμήμα που παραδίδεται με σύμβαση παραχώρησης. Μετά την παράδοσή του στην κυκλοφορία, η διάρκεια του ταξιδιού από Αθήνα σε Σπάρτη θα μειωθεί από 140 λεπτά, σε δυο ώρες και από την Τρίπολη στη Σπάρτη, από 50 λεπτά σε μισή ώρα. Η διάρκεια του ταξιδιού Καλαμάτα - Σπάρτη αναμένεται να είναι 45 - 50 λεπτά.

Προσωρινές ρυθμίσεις 
στο νέο δρόμο
Με αφορμή την παράδοση του νέου αυτοκινητοδρόμου Λεύκτρο-Σπάρτη, η Διεύθυνση Αστυνομίας Λακωνίας ενημερώνει τους οδηγούς ότι θα ισχύσουν προσωρινά όρια ταχύτητας σε διάφορα σημεία του οδικού κλάδου.

Ειδικότερα, οι ρυθμίσεις αφορούν σε χιλιομετρικές θέσεις στην κατεύθυνση προς Σπάρτη, στην κατεύθυνση προς Μεγαλόπολη, στον ανισόπεδο κόμβο Λογκανίκου, στον ΣΕΑ Πελλάνας, στον ανισόπεδο κόμβο Πελλάνας και στον ανισόπεδο κόμβο Σπάρτης. Η χρονική ισχύς των προσωρινών ορίων ταχύτητας θα ξεκινήσει τη Δευτέρα 18/4 και ώρα 11.00 πμ.
Παράλληλα, θα πραγματοποιηθούν ολιγόλεπτες διακοπές κυκλοφορίας (μέχρι πέντε λεπτά κάθε φορά) σε κλάδους των ανισόπεδων κόμβων ή και τοπικές οδούς των ανισόπεδων κόμβων, σε περιπτώσεις τακτικής επιθεώρησης και συντήρησης των στοιχείων του έργου. Οι ρυθμίσεις θα τίθενται σε ισχύ καθ’ όλο το 24ωρο, με εξαίρεση τις ημέρες των εορτών.
Τέλος, ελήφθη απόφαση για εναλλάξ τοπικό αποκλεισμό κυκλοφορίας μιας λωρίδας (είτε της αριστερής μόνο είτε της δεξιάς μόνο) από το 13,760 χλμ. έως και το 45,530 της ΕΟ Λεύκτρου-Σπάρτης.

Σημειώνεται ότι οι οδηγοί θα πρέπει να σέβονται την οδική σήμανση και όλα τα μέτρα που απαιτούνται για την ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή της κυκλοφορίας.

Πηγή: lakonikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου