Τρίτη 5 Απριλίου 2016

ΔΗΜΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 4.4.2016

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η εθελοντική ιατρική αποστολή στα Κύθηρα της ΟΜΑΔΑΣ ΑΙΓΑΙΟΥ που έγινε το διήμερο 2 και 3 Απριλίου μετά από αίτημα της Δημοτικής Αρχής.
Οι εξετάσεις πραγματοποιήθηκαν στους υπερσύγχρονους χώρους του Νέου Νοσοκομείου σε συνεργασία με τη Διοίκηση και το προσωπικό του που πάντοτε σε αντίστοιχες περιστάσεις συνδράμουν με θέρμη τα εθελοντικά ιατρικά κλιμάκια. Η ΟΜΑΔΑ ΑΙΓΑΙΟΥ πραγματοποιεί αντίστοιχες ετήσιες εθελοντικές επισκέψεις από το 1995 σε συνολικά 50 ακριτικά νησιά και περιοχές της Πατρίδας μας, καλύπτοντας όλα τα έξοδα μετάβασης και διαμονής με ίδιους πόρους και χωρίς καμία επιβάρυνση των τοπικών κοινωνιών. Παράλληλα έχει συνδράμει στον τομέα των υποδομών χρηματοδοτώντας μέσω των χορηγών της σημαντικά έργα σε πολλά νησιά του Αιγαίου, όπως μονάδες αφαλάτωσης, γήπεδα, παιδικές χαρές, αθλητικές εγκαταστάσεις, οχήματα, ασθενοφόρα κ.λπ. τα οποία αποτελούν μια μεγάλη ανακούφιση για τους μικρούς νησιωτικούς Δήμους που πασχίζουν να επιτελέσουν τα καθήκοντά τους μέσα σε συνθήκες κρίσης και έλλειψης πόρων και προσωπικού.

Κατά το διήμερο 2 και 3 Απριλίου εξετάστηκαν συνολικά περισσότερα από 300 άτομα σε 5 ιατρικές ειδικότητες που λείπουν από το νησί, ωστόσο δεν κατέστη δυνατόν να εξεταστούν περισσότερα περιστατικά λόγω έλλειψης χρόνου. Οι συμμετέχοντες στην αποστολή εξήραν το υψηλό επίπεδο των υποδομών του Νοσοκομείου μας, ωστόσο τόνισαν ότι η πλήρης στελέχωσή του με ιατρικό προσωπικό ειδικοτήτων απαιτεί διαρκή πίεση προς την πολιτική ηγεσία, καθώς τα κενά είναι χιλιάδες σε ολόκληρη την Ελλάδα, ακόμα και σε πολύ μεγάλα νοσοκομεία. 
Την Κυριακή το πρωί επισκέφθηκαν το Νοσοκομείο ο Δήμαρχος κ. Ευστράτιος Χαρχαλάκης, ο Αντιδήμαρχος κ. Γιώργος Κομηνός, ο Πρόεδρος του Δ.Λ.Τ. κ. Παναγιώτης Ζαντιώτης και ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Μητάτων κ. Γιώργος Σκλάβος, που ευχαρίστησαν θερμά τους εθελοντές για την μεγάλη τους προσφορά στον τόπο μας. Ο Δήμαρχος τους προσκάλεσε να εντάξουν και τα Αντικύθηρα στις ερχόμενες δράσεις τους το προσεχές Φθινόπωρο και η ανταπόκριση ήταν άμεση. 
Ο Δήμος Κυθήρων νοιώθει την ανάγκη να ευχαριστήσει θερμότατα την ΟΜΑΔΑ ΑΙΓΑΙΟΥ με όλους της τους εθελοντές καθώς και τη Διοίκηση και το προσωπικό του Νοσοκομείου Κυθήρων που μέσα από τη συνεργασία και τον εθελοντισμό προσέφεραν και προσφέρουν σημαντικές υπηρεσίες στο νησί και τους κατοίκους του.

Πηγή: kythira.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου