Δευτέρα 4 Απριλίου 2016

ΝΕΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΜΕ ΣΠΡΕΙ ΣΕ ΤΟΙΧΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΣΤΟ ΜΕΣΑ ΒΟΥΡΓΟ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΚΥΘΗΡΩΝ

Κάποιοι θεωρούν καλό και αναγκαίο να εξωτερικεύουν τα συναισθήματά τους, χωρίς όμως να υπολογίζουν τον τρόπο αλλά και τον χώρο που το πράττουν.
Ενάμιση χρόνο μετά το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του TSIRIGO FM 105,6 για βανδαλισμούς σε τοίχους βυζαντινών και μεταβυζαντινών εκκλησιών στο μέσα βούργο στη Χώρα Κυθήρων (βλ. ΕΔΩ), την Κυριακή 3 Απριλίου 2016 αντικρίσαμε στον ίδιο χώρο, στον πλαϊνό τοίχο του Ιερού Ναού του Αγίου Ιωάννη του Χρυσοστόμου και του Αγίου Φιλίππου, γραμμένο με έντονο κόκκινο σπρέι από αγνώστους τη φράση «και ας μην είμαι κοντά σου, εδώ είμαι...(!)».
Αυτή τη φορά μπορεί να μην μιλάμε για βωμολοχίες, όπως το 2014, όμως δεν παύει να είναι μια παράνομη παρέμβαση σε εκκλησιαστικά μνημεία της περιοχής μας και μάλιστα σε έναν χώρο με μεγάλη επισκεψιμότητα τους καλοκαιρινούς μήνες.
Η πρόσβαση στο σημείο είναι εύκολη γι αυτό προτείνουμε στις αρμόδιες υπηρεσίες να κάνουν πιο συχνή την παρουσία τους προκειμένου να αποφευχθούν ανάλογα φαινόμενα στο μέλλον.
Θεωρούμε αυτονόητη την άμεση αποκατάσταση αυτής της παρέμβασης καθώς και την γενικότερη επιμέλεια του χώρου, από τις αρμόδιες αρχές, καθώς δείχνει παραμελημένος.
Πάνω βλέπουμε τη νέα παρέμβαση στον τοίχο της εκκλησίας.
Κάτω με κίτρινο πλαίσιο έχουμε βάλει τα σημεία που μπήκε χρώμα για να σβηστούν παλαιότερα γκράφιτι και  στο κόκκινο πλαίσιο παλαιότερη παρέμβαση που παραμένει στο πίσω μέρος της εκκλησίας. 
Στο δρομάκι ακριβώς δίπλα από την Εκκλησία του Αγίου Ιωάννη του Χρυσοστόμου παρά τις προσπάθειες καθαρισμού παραμένουν παλαιότερες υβριστικές παρεμβάσεις.

Ρεπορτάζ - Φωτογραφίες: Παναγιώτης Μπαχτής
Πηγή: TSIRIGO FM 105,6

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου