Πέμπτη 12 Μαΐου 2016

Ο ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΤΟΥ ΟΣΙΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΤΟΥ ΕΝ ΚΥΘΗΡΟΙΣ 2016

Με ιερή κατάνυξη τελέστηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός του Οσίου Θεοδώρου του εν Κυθήροις το απόγευμα της Τετάρτης 11 Μαΐου 2016.
Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ο καιρός ήταν βροχερός, ωστόσο αυτό δεν εμπόδισε τους πιστούς να προσέλθουν στην Ιερά Μονή του Οσίου Θεοδώρου και να εορτάσουν την ιερή μνήμη του προστάτη των Κυθήρων.
Στον Εσπερινό χοροστάτησαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κυθήρων και Αντικυθήρων κ.Σεραφείμ και ο Σεβασμιώτατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ.Χρύσανθος.
Στον Εσπερινό συμμετείχαν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κυθήρων κ. Λάζαρος Βέζος, η Δημοτική Σύμβουλος της Δημοτικής πλειοψηφίας κα. Μαρία Κασιμάτη, ο τέως Δήμαρχος Κυθήρων κ. Θεόδωρος Κουκούλης, ο τέως Αντιδήμαρχος Κυθήρων κ. Μιχάλης Πρωτοψάλτης, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Καραβά κ. Γιώργος Τσάκος και πλήθος πιστών από τα Κύθηρα, τη Νεάπολη Βοιών και άλλες περιοχές της Ελλάδος.
Ο Μητροπολίτης Κυθήρων στο λόγο του εξύμνησε την ασκητική μορφή του Οσίου Θεοδώρου και το πως η αγιότητα του έφερε ξανά την ελπίδα και την χάρη του Θεού στο έρημο νησί (τότε που ήλθε να ασκητέψει) των Κυθήρων. Ο επίσκοπος Κερνίτσης στη συνέχεια έβγαλε έναν πύρινο λόγο για το πως οι πιστοί πρέπει να ομολογούν την πίστη τους με θάρρος καθημερινά και να προσέχουν στους πονηρούς καιρούς που ζούμε ενώ συνέχισε μιλώντας για τον Ουρανοδρόμο και Ουρανοπολίτη ασκητή Όσιο Θεόδωρο, η ζωή του οποίου όπως και όλως των Αγίων πρέπει να αποτελούν παράδειγμα για όλους τους πιστούς, για να μπορέσουν κι αυτοί να εισέλθουν στην Βασιλεία των Ουρανών.
Μετά το πέρας του Εσπερινού προσφέρθηκαν άρτοι και κεράσματα στους παρευρισκομένους.
Τέλος για μια ακόμη χρονιά υπήρξε αποστολή στα Κύθηρα και βιντεοσκόπηση των εορταστικών εκδηλώσεων για τον Όσιο Θεόδωρο από τον τηλεοπτικό σταθμό ''ΛΥΧΝΟΣ TV'' της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών.
Ακολουθούν χαρακτηριστικές φωτογραφίες από τον Πανηγυρικό Εσπερινό του Οσίου Θεοδώρου:




























O Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κυθήρων και Αντικυθήρων κ.Σεραφείμ


Ο Σεβασμιώτατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος
Η Αγία Κάρα του Οσίου Θεοδώρου του εν Κυθήροις
Προς το τέλος του Εσπερινού λόγω κάποιου προβλήματος έπεσαν οι ασφάλειες κι έτσι η ακολουθία συνεχίστηκε υπό το φως των κεριών 






Ρεπορτάζ - Φωτογραφίες: Παναγιώτης Μπαχτής - TSIRIGO FM 105,6

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου