Τρίτη 10 Μαΐου 2016

ΔΗΜΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 8/5 ΓΙΑ ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ Ι.Ν. ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΜΥΡΤΙΔΙΩΤΙΣΣΑΣ ΑΛΙΜΟΥ

Ο Δήμαρχος Κυθήρων κ. Ευστράτιος Αθ. Χαρχαλάκης παρέστη στα λαμπρά εγκαίνια του Ιερού Ναού Παναγίας Μυρτιδιώτισσας στον Άλιμο της Αττικής, ο οποίος ανεγέρθηκε με πρωτοβουλία και στήριξη Κυθηρίων της περιοχής και κατοίκων του Αλίμου και πλέον αποτελεί έναν από τους πλέον όμορφους ναούς σε όλο το Λεκανοπέδιο.
Στην τελετή των εγκαινίων έλαβαν μέρος οι Μητροπολίτες  Νέας Σμύρνης Συμεών, Κυθήρων και Αντικυθήρων Σεραφείμ, Θηβών και Λεβαδείας Γεώργιος και ο Επίσκοπος Μεθώνης Κλήμης, Αρχιγραμματεύς της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδας.Παρέστησαν ο πρώην Υπουργός Παιδείας και Βουλευτής κ. Θεόδωρος Φορτσάκης, ο Βουλευτής κ. Κώστας Κατσαφάδος, ο Δήμαρχος Αλίμου κ. Ανδρέας Κονδύλης με πολλά μέλη του ΔΣ και των τοπικών φορέων και χιλιάδες κόσμου.
Η τελετή των εγκαινίων μεταδόθηκε τηλεοπτικά από την ΕΡΤ, δίνοντας τη δυνατότητα στους δεκάδες χιλιάδες απόδημους Κυθηρίους να μεταφερθούν νοερά στο ναό που αποτελεί πλέον φυσική προέκταση των Κυθήρων.

Οι δύο Δήμαρχοι Αλίμου και Κυθήρων συζήτησαν το ενδεχόμενο αδελφοποίησης των Δήμων τους με το Δήμαρχο Κυθήρων να αναλαμβάνει να παρουσιάσει τη σχετική πρόταση.
Aπό αριστερά Νίκος Αλεξόπουλος, Στράτος Χαρχαλάκης, Ανδρέας Κονδύλης, Θεόδωρος Φορτσάκης, Νίκος Τσαμπαρλής, Εύη Δουδωνή. Δημήτρης Γιαννακόπουλος 


το video της ΕΡΤ 2 από τα εγκαίνια και την αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ι.Ν. Παναγίας Μυρτιδιώτισσας στον Άλιμο 8.5.2016


Δελτίο Τύπου: kythira.gr
Φωτογραφίες - λεζάντα: geitoniamou.gr
Video: ΕΡΤ 2

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου