Τρίτη 12 Ιουλίου 2016

ΜΟΙΡΑΣΤΗΚΑΝ ΤΑ ΚΥΠΕΛΛΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΚΥΘΗΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ (9/7)

Ποδοσφαιρικοί αγώνες μεταξύ ομάδων από την Αυστραλία και τα Κύθηρα, διεξήχθησαν το απόγευμα του Σαββάτου 9 Ιουλίου, στο γήπεδο ''Παναγιώτης Μάγειρος'' στο Λιβάδι, στα πλαίσια σύσφιξης των σχέσεων με τους Κυθηρίους ομογενείς.
Στόχος των διοργανωτών είναι αυτή η άτυπη διοργάνωση, που ξεκίνησε φέτος, να συνεχιστεί και να διευρυνθεί τα επόμενα χρόνια, με περισσότερους αγώνες και συμμετέχοντες.
Πριν την έναρξη των αγώνων χαιρετισμό απηύθυναν ο Δήμαρχος Κυθήρων κ. Στράτος Χαρχαλάκης και ο επικεφαλής των ομάδων των Κυθηρίων ομογενών κ. Peter Cominos.
Πρώτος διεξήχθη ο αγώνας μεταξύ των παιδικών ομάδων, στον οποίο συμμετείχαν και πολλές κοπέλες. Τα παιδιά διασκέδασαν το παιχνίδι, χαρίζοντας παράλληλα όμορφες φάσεις στους παρευρισκομένους. Το σφύριγμα της λήξης βρήκε νικητές την ομάδα από την Αυστραλία, με σκορ 5-3.
Ακολούθησε η απονομή των μεταλλίων στα παιδιά που συμμετείχαν και του κυπέλλου στους νικητές. Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο ομογενής επιχειρηματίας κ. Παναγιώτης Μάγειρος, δωρητής του γηπέδου.
Όσο περνούσε η ώρα και βράδιαζε, όλο και περισσότερος κόσμος μαζευόταν στο γήπεδο για να παρακολουθήσει το παιχνίδι μεταξύ των μεγάλων ηλικιακά ομάδων.
Στο μεγαλύτερο κομμάτι του πρώτου μέρους το παιχνίδι ήταν αμφίρροπο, με τις δύο ομάδες να κινούνται αναγνωριστικά στον αγωνιστικό χώρο. Ωστόσο το ημίχρονο βρήκε την ομάδα από τα Κύθηρα να προηγείται με 3-1. Στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός ανέβηκε και παρακολουθήσαμε ένα πιο ανοιχτό παιχνίδι κι από τις δύο ομάδες με ωραίες φάσεις, όμορφους συνδυασμούς και εντυπωσιακά γκολ. Η ομάδα από τα Κύθηρα μπήκε πιο δυνατά στην επανάληψη και προηγήθηκε μέχρι και 6-1, όμως η ομάδα από την Αυστραλία κατάφερε να αντιδράσει και να ισορροπήσει το παιχνίδι. Προς το τέλος αναπόφευκτα ο ρυθμός έπεσε και το παιχνίδι έληξε με τελικό σκορ 9-3, υπέρ της τοπικής ομάδας.
Την απονομή του κυπέλλου και των μεταλλίων έκανε η κα. Maria Lynch Magiros. Το κύπελλο για την ομάδα από τα Κύθηρα παρέλαβε ο συντονιστής και αρχηγός της Γιώργος Τραβασάρος.
Φυσικά σε αυτές τις διοργανώσεις δεν υπάρχουν ηττημένοι, όλοι είναι νικητές κι ελπίζουμε οι αγώνες αυτοί να συνεχιστούν και τα επόμενα χρόνια.
Χορηγός των φετινών αγώνων ήταν ο εργολάβος κ. Ανδρέας Τραβασάρος.
Για το τέλος, παρακολουθήσαμε δύο όμορφα παιχνίδια όμως καλό είναι στο μέλλον να υπάρξει μεγαλύτερη συμμετοχή στις αθλητικές διοργανώσεις που γίνονται στην περιοχή μας από τους κατοίκους του νησιού και ουσιαστική ενεργοποίηση του τοπικού Συλλόγου Κ.Ε.Φ.Α. που δίνει ζωή στο γήπεδο όλο το χρόνο. 
Επίσης ελπίζουμε να βρεθεί άμεσα λύση για την παροχή νερού στο γήπεδο, το οποίο διαθέτει φυσικό χλοοτάπητα και λόγω της παρατεταμένης λειψυδρίας, τις τελευταίες ημέρες ο Δήμος έχει κόψει το πότισμα (σωστά), προκειμένου να εξοικονομηθεί νερό για τις άμεσες ανάγκες των κατοίκων. Ωστόσο πρέπει να βρεθούν εναλλακτικές λύσεις που δεν θα επιβαρύνουν το δίκτυο της ύδρευσης, πριν η ζημιά στο χορτάρι είναι μη αναστρέψιμη.


Όλα είναι έτοιμα για τους αγώνες 


(δεξιά) ο Δήμαρχος Κυθήρων κ. Στράτος Χαρχαλάκης μαζί με τον επικεφαλής των ομάδων από την Αυστραλία κ. Peter Comino




η παιδική ομάδα από τα Κύθηρα με τον προπονητή της κ. Γαλανάκη 
μέλη της παιδικής ομάδας από την Αυστραλία μαζί με τον κ. Peter Comino
στιγμές αγώνα 




όλα τα παιδιά μαζί με τους προπονητές τους σε μια αναμνηστική φωτογραφία
Το πρώτο κύπελλο θα ταξιδέψει στην Αυστραλία
η (μεγάλη) μεικτή ομάδα από τα Κύθηρα 

η (μεγάλη) μεικτή ομάδα Κυθηρίων από την Αυστραλία

στιγμές παιχνιδιού 
ο κόσμος παρακολουθεί την εξέλιξη του παιχνιδιού







ο αρχηγός παίρνει το κύπελλο, που θα μείνει στα Κύθηρα
(δεξιά) η κα. Maria Lynch Magiros μαζί με τον Γιώργο Τραβασάρο την ώρα της απονομής 
Πολλά συγχαρητήρια αξίζουν σε όλα τα παιδιά για την συμμετοχή τους
το κοινό παρακολουθεί τις απονομές










Παρά τις προσπάθειες που καταβάλλονται από τους υπευθύνους, η φθορά είναι μεγάλη στον χλοοτάπητα του γηπέδου, γεγονός που καθιστά επιτακτική την ανάγκη εύρεσης εναλλακτικής λύσης, για το πότισμα του χορταριού.


Αναμνηστική φωτογραφία των ομάδων μετά το τέλος των αγώνων 


Ρεπορτάζ - επιμέλεια δημοσίευσης: Παναγιώτης Μπαχτής
Φωτογραφίες: Παναγιώτης Μπαχτής
Πηγή: TSIRIGO FM 105,6

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου