Σάββατο 13 Αυγούστου 2016

ΣΚΑΦΟΣ ΜΕ 68 ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΠΡΟΣΑΡΑΞΕ ΣΤΑ ΚΥΘΗΡΑ 13.8.2016

Ξημερώματα Σαββάτου 13/8, γύρω στις 5:40, εντοπίστηκε στη θαλάσσια περιοχή έξω από το Διακόφτι Κυθήρων μεταλλικό σκάφος μήκους 15μ με  68 λαθρομετανάστες.
Αμέσως κινητοποιήθηκε το λιμενικό, οι αστυνομικές αρχές και ο Δήμος Κυθήρων. 
Το σκάφος προσάραξε εκούσια πολύ κοντά στην ακτή και οι επιβαίνοντες οδηγήθηκαν στο Δημοτικό κτίριο που βρίσκεται στο λιμάνι του Διακοφτιού. Εκεί παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες στους μετανάστες από κλιμάκιο του νοσοκομείου Κυθήρων. 
Το σκάφος φέρεται να ξεκίνησε από τα παράλια της Τουρκίας αρχές της εβδομάδας με προορισμό την Ιταλία. Ωστόσο για άγνωστους μέχρι στιγμή λόγους, ίσως λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή από χθές το βράδυ, να πλησίασε τα Κύθηρα για να προφυλαχθεί από τη θαλασσοταραχή.
Στο σκάφος επέβαιναν 48 άντρες, 22 γυναίκες και 8 παιδιά από τους οποίους 22 άτομα είναι Αφγανοί, 22 Πακιστανοί, 23 Ιρακινοί κι ένας Σύριος.
Από τις αρχές διεξάγεται έρευνα για να εντοπιστούν ο/οι διακινητές.
Επίσης βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση με σκάφη από τη Νεάπολη Βοιών προκειμένου να αποκολληθεί το σκάφος των μεταναστών για την αποφυγή ρύπανσης.
Ο Δήμος Κυθήρων έχει μεριμνήσει για να παρασχεθούν γεύματα αλλά και κουβέρτες στους μετανάστες κατά την παραμονή τους στο νησί.
Τέλος οι μετανάστες αναμένεται να παραμείνουν στο νησί μέχρι τη Δευτέρα το βράδυ κι εν συνεχεία να μεταφερθούν στον Πειραιά με το πλοίο της γραμμής.
Για ότι νεότερο θα επανέλθουμε.

Ρεπορτάζ: Παναγιώτης Μπαχτής - TSIRIGO FM 105,6
Φωτογραφία αρχείου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου