Σάββατο 13 Αυγούστου 2016

ΣΕ ΛΙΓΗ ΏΡΑ Η ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΩΝ 68 ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΚΥΘΗΡΑ ΣΤΗ ΝΕΑΠΟΛΗ ΚΑΙ ΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

Άλλαξε ο αρχικός σχεδιασμός των αρμοδίων υπηρεσιών, που προέβλεπε την παραμονή των 68 παράτυπων μεταναστών στα Κύθηρα μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα και λήφθηκε η απόφαση μεταφοράς τους στη Νεάπολη Βοιών και τη Λακωνία, με το τοπικό πλοίο, το βράδυ του Σαββάτου 13/8.
Η χρονική στιγμή αλλά και οι ελλείψεις σε κατάλληλες υποδομές και προσωπικό ανάγκασαν τους αρμοδίους να αποφασίσουν την άμεση μεταφορά των 68 μεταναστών από τα Κύθηρα στη Λακωνία, οι οποίοι βγήκαν στο νησί έπειτα από την προσάραξη του σκάφους τους στο Διακόφτι το Σάββατο το πρωί. 
Κατά τη διενέργεια των ερευνών δεν κατέστη δυνατή η ταυτοποίηση των διακινητών, έτσι με απόφαση του αρμοδίου εισαγγελέα θα μεταφερθούν όλοι ως μετανάστες. Δυνάμεις του Λιμενικού θα συνοδεύσουν τους παράτυπους μετανάστες κατά την ακτοπλοϊκή μεταφορά τους στη Νεάπολη Βοιών κι εκεί θα τους παραδώσουν στην Αστυνομική Διεύθυνση Λακωνίας όπου θα αναλάβει την μετακίνησή τους σε άλλη περιοχή με κατάλληλες υποδομές.
Όσον αφορά το σκάφος που μετέφερε τους μετανάστες, το οποίο έχει προσαράξει σε αβαθή κοντά στην ακτή στο Διακόφτι Κυθήρων, λήφθηκαν από το Λιμενικό όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αποφυγή ρύπανσης, ενώ μόλις καλυτερεύσουν οι καιρικές συνθήκες στην περιοχή θα πραγματοποιηθεί (ίσως και αύριο) η απάντληση των καυσίμων και στη συνέχεια το σκάφος θα βγει στην ξηρά.

Ρεπορτάζ: Παναγιώτης Μπαχτής - TSIRIGO FM 105,6
Φωτογραφία αρχείου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου