Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2016

ΔΗΜΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 30.11.2016

Συνάντηση με την Α.Ε. τον Πρέσβη της Αυστραλίας στην Ελλάδα κ.John Griffin είχε ο Δήμαρχος Κυθήρων κ. Ευστράτιος Χαρχαλάκης το πρωί της Τρίτης 29/11 στην πρεσβευτική κατοικία στο Ψυχικό. Στη συνάντηση, που έγινε με πρωτοβουλία του κ. Δημάρχου και διήρκεσε μιάμιση ώρα, ήταν παρόντες ο Καθηγητής κ. Νίκος Γλυτσός, ο Πρόεδρος του Ινστιτούτου του Κυθηραϊσμού κ. Ηλίας Μαρσέλος καθώς και εξέχοντες Κυθήριοι της Αυστραλίας που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα. 
 Ο κ. Δήμαρχος και ο κ. Πρέσβης είχαν μια διεξοδική συζήτηση με κύριο άξονα την μεγάλη παροικία των Κυθηρίων της Αυστραλίας καθώς και την ανάγκη ενίσχυσης των δεσμών τους με την πατρίδα, που θα επιτευχθεί μέσα από κοινές δράσεις του Δήμου Κυθήρων και της Πρεσβείας της Αυστραλίας στην Ελλάδα. Ήδη ο κ. Πρέσβης αποδέχθηκε πρόσκληση του κ. Δημάρχου και θα επισκεφθεί το νησί μας τον προσεχή Ιούνιο προκειμένου να κηρύξει την επίσημη έναρξη ειδικών εκδηλώσεων του Δήμου που θα είναι αφιερωμένες στους ομογενείς μας με τον γενικό τίτλο «Εβδομάδα Αυστραλίας στα Κύθηρα  Australian week in Kythera». Παράλληλα ο κ. Πρέσβης χαρακτήρισε εξαιρετική την πρόταση του κ. Δημάρχου για την πραγματοποίηση ενός αφιερωματικού πολιτιστικού έτους Ελλάδας – Αυστραλίας, την οποία θα εξετάσει διεξοδικότερα. 
Στόχος της Δημοτικής Αρχής, στο πλαίσιο της πολιτικής εξωστρέφειας που με συνέπεια ασκούμε, είναι η ενίσχυση των δεσμών του νησιού μας με τους δεκάδες χιλιάδες αποδήμους μας, αρχής γενομένης βέβαια από την αυστραλιανή ήπειρο, όπου εντοπίζεται και η μεγαλύτερη αριθμητικά παροικία συμπατριωτών μας του εξωτερικού, που αριθμεί περισσότερους από 70.000 Κυθηρίους.

Πηγή: kythira.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου