Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2016

Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΜΗΤΡΙΚΟΥ ΘΗΛΑΣΜΟΥ ΕΟΡΤΑΣΤΗΚΕ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΚΥΘΗΡΑ (5.11.2016)

Μέσα σε μια ευχάριστη μητρική αγκαλιά είχα τη χαρά να βρεθώ το περασμένο Σάββατο. Με αφορμή τον εορτασμό της εβδομάδας μητρικού θηλασμού μαζευτήκαμε μαμάδες και μωρά, μικρά και μεγαλύτερα, να θηλάσουμε και να μιλήσουμε για τα οφέλη του θηλασμού και το κατοχυρωμένο πια δικαίωμα του δημόσιου θηλασμού.
Μαζί μας βρέθηκαν ο Δήμαρχος Κος Χαρχαλάκης, ο οποίος τάχθηκε υπερ του Μητρικού θηλασμού και δεσμεύτηκε να εφαρμόσει το νόμο για τον δημόσιο Μ.Θ. στο Δημαρχείο αλλά και σε άλλες δημοτικές αίθουσες.
Υπέρ των μαμάδων και του θηλασμού ήταν και οι υπόλοιποι ομιλητές, ο Πάτερ Πέτρος Μαριάτος, ως Ιερέας αλλά και ως Γιατρός, ο Διοικητής του Νοσοκομείου Κος Μοιρασγεντής Δημήτρης,  ο Γυναικολόγος Κος Κορμπής Ηλίας, η Κοινωνική Λειτουργός και πολύτεκνη μητέρα , Κα Μαριάτου Ελπίδα, ο Φαρμακοποιός Κος Τριφύλλης Μάνος.
Κάθε ένας τεκμηρίωσε, από την ιδιότητα  του, γιατί διαλέγουμε και προάγουμε τον Μητρικό Θηλασμό.
Οι μαμάδες μοιράστηκαν μαζί μας τις εμπειρίες τους, τα συναισθήματα τους, αλλά και τις απορίες και τα προβλήματα που αντιμετώπισαν.
Σαν Μαία και υποστηρίκτρια του Μητρικού Θηλασμού χάρηκα πολύ που μίλησα σε ένα καλά διαβασμένο κοινό. Χάρηκα που βρήκα στην μικρή μας κοινωνία αρκετούς υποστηρικτές  πρόθυμους να προάγουν τον Μ.Θ. αλλάζοντας κατεστημένα πολλών ετών.
Περισσότερη ήταν η χαρά μου βλέποντας σε ένα τόσο μικρό τόπο να υπάρχουν μαμάδες που καταρρίπτουν τα ποσοστά της επίσημης Εθνικής στατιστικής για τον Μ.Θ.
Βρέθηκα ανάμεσα σε μητέρες που θηλάζουν περισσότερο από 15 μήνες , έως και 2,5 χρόνια, σε μητέρες που θηλάζουν παράλληλα με την εγκυμοσύνη, και στέλνουν το μήνυμα ότι οι συστάσεις του Π.Ο.Υ είναι εφικτές  και μπορούν να γίνουν πράξη.
Ευχαριστώ πολύ τον Διοικητή Κο Μοιρασγεντή που δέχτηκε την πρόσκληση – πρόκληση να καλέσουμε μαμάδες σε ένα δημόσιο θηλασμό και να οργανώσουμε με το Νοσοκομείο αυτή τη γιορτή.
Ευχαριστώ όλους όσους δέχτηκαν να μιλήσουν για το θηλασμό από την ιδιότητά τους.
Τον Δημοτικό Παιδικό Σταθμό και το Νηπιαγωγείο Ποταμού για τις υπέροχες αφίσες που κοσμούν το Νοσοκομείο μας.
Πιο πολύ όμως ένα μεγάλο μπράβο και ευχαριστώ για τις μαμάδες που βρέθηκαν στη γιορτή μας και θέλησαν να μοιραστούν έναν θηλασμό μαζί μας.













Μέχρι του χρόνου ………..Ευχαριστούμε που θηλάζεται.

Η Μαία
Τζοβάρα Τατιάνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου