Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2016

ΥΠΟΓΡΑΦΗΚΕ Η ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΤΩΝ ΦΡΑΤΣΙΩΝ

Προγραμματική Σύμβαση με αντικείμενο το έργο «Ανάπλαση Πλατείας Φρατσίων Δήμου Κυθήρων», προϋπολογισμού 292.000 ευρώ με ΦΠΑ, υπέγραψαν η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, και ο Δήμαρχος Κυθήρων Ευστράτιος Χαρχαλάκης.

Στόχος του έργου, το οποίο χρηματοδοτείται από ίδιους πόρους της Περιφέρειας Αττικής, είναι η ριζική αναβάθμιση της πλατείας των Φρατσίων Κυθήρων, που σήμερα παρουσιάζει την εικόνα πλήρους εγκατάλειψης, προκειμένου να διαμορφωθεί σε κατάλληλο χώρο αναψυχής για τους πολίτες. Η πλατεία περιβάλλεται από κτίρια με εξαιρετικό αρχιτεκτονικό ενδιαφέρον και βρίσκεται στο κέντρο του οικισμού των Φρατσίων. Πρόκειται για ορεινό οικισμό με φυσικό κάλλος, που έχει δομηθεί χωρίς πολεοδομικό σχέδιο και χωρίς να αναδεικνύεται ο παραδοσιακός χαρακτήρας του. Η υλοποίηση του έργου αναμένεται να συμβάλει στην ανάδειξη του τοπίου του οικισμού, καθώς και στην ενίσχυση της τουριστικής ανάπτυξης.
Συγκεκριμένα, θα πραγματοποιηθούν εργασίες που αφορούν, μεταξύ άλλων, σε γενικές εκσκαφές, εκσκαφές τάφρων, επίστρωση πλατείας µε κυβόλιθους, κατασκευή φρεατίων, τοποθέτηση φωτιστικών, φυτεύσεις, κατασκευή λωρίδων κίνησης τυφλών, διαγραμμίσεις. 
Τέλος, το έργο θα δημοπρατηθεί από τον Δήμο Κυθήρων και θα εκτελεστεί από τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του.

Πηγή: renadourou.gr
Φωτογραφία: google.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου