Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2017

Η ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗΣ ΠΙΤΑΣ & ΟΙ ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΝΕΑΠΟΛΙΤΩΝ ''ΤΑ ΒΑΤΙΚΑ'' 22.1.2017

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα του για το 2017, έκοψε μέσα σε εορταστική ατμόσφαιρα ο Σύνδεσμος Νεαπολιτών ''ΤΑ ΒΑΤΙΚΑ'', την Κυριακή 22 Ιανουαρίου το απόγευμα, στον χώρο του εστιατορίου ''V'AMMOS'' στο γήπεδο ''ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ'' στον Πειραιά.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο εκπρόσωπος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μονεμβασίας - Σπάρτης κ. Ευσταθίου, ο Ιερεύς Παναγιώτης Αρώνης, ο τέως Υφυπουργός και νυν Βουλευτής Λακωνίας με τη Ν.Δ. κ. Θανάσης Δαβάκης, ο Βουλευτής Ά Πειραιά και Νήσων με τη Ν.Δ. κ. Κώστας Κατσαφάδος, ο Βατικιώτης Αντιπεριφερειάρχης Πειραιώς κ. Γιώργος Γαβρίλης, ο Αντιδήμαρχος Πειραια κ. Στέλιος Γαϊτανάρος, η τέως Βουλευτής Λακωνίας με τη Ν.Δ. κα. Φεβρωνία Πατριανάκου, η Πολιτευτής της Ν.Δ. κα. Ζωή Ρούσσου, επιφανείς Βατικιώτες, εκπρόσωποι Συλλόγων και τοπικών Φορέων των Βατίκων, πλήθος Βατικιωτών που διαμένουν στην Αττική καθώς και συμπατριώτες που ταξίδεψαν στο Πειραιά για την εκδήλωση.
Τον κόσμο καλωσόρισε η Γραμματέας του Συνδέσμου κα. Ρούλα Οικονόμου, κάνοντας μια εισαγωγή για την εκδήλωση και τα τέσσερα τιμώμενα πρόσωπα της βραδιάς αλλά και γενικότερα για το πρόγραμμα που θα ακολουθούσε.
Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου κ. Γιάννης Λιωνής στην εναρκτήρια ομιλία του, αφού ευχήθηκε στους παρευρισκομένους για τη νέα χρονιά, έκανε εν συντομία τον απολογισμό των δραστηριοτήτων του 2016, ενώ παράλληλα ανέπτυξε με έναν μεστό λόγο τον προγραμματισμό των δράσεων για το 2017.
Η εκδήλωση είχε φέτος τέσσερα τιμώμενα πρόσωπα: τον εφοπλιστή κ. Πάνο Λασκαρίδη, τον αείμνηστο εφοπλιστή καπετάν Βασίλη Κωνσταντακόπουλο, τον τελευταίο φαροφύλακα στον Φάρο του Κάβο Μαλιά κ. Βαγγέλη Κυνηγαλάκη και τον επιχειρηματία στον τομέα της πρωτογενούς παραγωγής κ. Παρασκευά Σωτήραλη.
Για τον κ. Πάνο Λασκαρίδη και τον αείμνηστο Βασίλη Κωνσταντακόπουλο μίλησε πριν την βράβευση ο Αντιναύαρχος Π.Ν. ε.α κ. Κώστας Καταγάς, κάνοντας μια εκτενή αναφορά στην προσφορά τους και την πολύ σημαντική συνεισφορά τους στην διάσωση και αναστήλωση του Πέτρινου Φάρου στον Κάβο Μαλιά.
Ο κ. Λασκαρίδης παρέλαβε ο ίδιος την τιμητική πλακέτα κι αφού ευχαρίστησε για την τιμή αλλά και τα καλά λόγια που ειπώθηκαν, αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα το κράτος να μπορέσει να διασώσει και να συντηρήσει τους φάρους που σώζονται μέχρι σήμερα στον Ελλαδικό χώρο αλλά και στην ανάγκη αλλαγής νοοτροπίας των Ελλήνων που δεν πρέπει να τα περιμένουν όλα από το κράτος αλλά αντίθετα, οι πολίτες να σταθούν ο καθένας με τις δυνάμεις τους δίπλα στο κράτος, δίπλα στην Ελλάδα.
Το βραβείο για τον αείμνηστο Βασίλη Κωνσταντακόπουλο παρέλαβε ο Γενικός Διευθυντής του Ιδρύματος ''Καπετάν Βασίλη & Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου'' κ. Ξενοφών Κάππας, ο οποίος με τη σειρά του ευχαρίστησε εκ μέρους του Ιδρύματος και της οικογένειας για τη βράβευση.
Το λόγο στη συνέχεια πήρε η δημοσιογράφος κα. Ελένη Καλογερίνη, η οποία μίλησε για τον κ. Βαγγέλη Κυνηγαλάκη και τα χρόνια εργασίας του στον Φάρο του Κάβο Μαλιά. Την τιμητική πλακέτα παρέλαβε ο γιος του κ. Παναγιώτης Κυνηγαλάκης.
Για τον κ.Παρασκευά Σωτήραλη, το τέταρτο τιμώμενο πρόσωπο της βραδιάς, μίλησε ο Πλωτάρχης του Πολεμικού Ναυτικού κ. Παναγιώτης Τριπόντικας. Ο κ. Σωτήραλης είναι ένας από τους πιο πετυχημένους συμπατριώτες μας στον πρωτογενή τομέα, με παραγωγή αγροτικών προϊόντων υψηλής ποιότητας, ευρέως αναγνωρισμένα και βραβευμένα.
Ακολούθησαν οι βραβεύσεις νεοεισαχθέντων, στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, φοιτητών ενώ στη συνέχεια ο πάτερ Παναγιώτης Αρώνης ευλόγησε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του Συνδέσμου Νεαπολιτών κι ευχήθηκε σε όλους για τη νέα χρονιά.
Ο Πρόεδρος κ. Λιωνής έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα, η οποία μοιράστηκε στη συνέχεια στους παρευρισκομένους.
Οι τυχεροί της βραδιάς ήταν δύο: ο κ. Παναγιώτης Μπιλλίνης και η δεσποινίδα Μαρία Δουμάνη, που βρήκαν τα δύο φλουριά και κέρδισαν από ένα χειροποίητο αναμνηστικό δώρο. Τα δώρα επιμελήθηκε η κα. Γκόλφω Μέντη, Μέλος του Δ.Σ. του Συνδέσμου.
Στους παρευρισκομένους προσφέρθηκαν κεράσματα και η βραδιά έκλεισε όμορφα με μουσική. Η αίθουσα για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης, παραχωρήθηκε δωρεάν όπως και τα ποτά, μια προσφορά της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ και του Προέδρου της κ. Βαγγέλη Μαρινάκη, ενώ τα γλυκά και η Βασιλόπιτα ήταν χειροποίητα από μέλη του Συνδέσμου.
Ακολουθούν χαρακτηριστικές φωτογραφίες από την εκδήλωση:
η Πρωτοχρονιάτικη πίτα για το 2017 του Συνδέσμου Νεαπολιτών ''ΤΑ ΒΑΤΙΚΑ''
η αίθουσα γέμισε από νωρίς 




η Γραμματέας του Συνδέσμου κα. Ρούλα Οικονόμου καλωσορίζει τον κόσμο στην εκδήλωση



ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Νεαπολιτών κ. Γιάννης Λιωνής στην εναρκτήρια ομιλία του


ο Βουλευτής Λακωνίας με τη Ν.Δ. κ. Θανάσης Δαβάκης

ο Βουλευτής Ά Πειραιά και Νήσων με τη Ν.Δ. κ. Κώστας Κατσαφάδος

ο Αντιδήμαρχος Πειραιά κ. Στέλιος Γαϊτανάρος
ο Αντιναύαρχος Π.Ν. ε.α κ. Κωνσταντίνος Καταγάς
ο εφοπλιστής κ. Πάνος Λασκαρίδης παραλαμβάνει την τιμητική πλακέτα από τον πρόεδρο του Συνδέσμου Νεαπολιτών κ. Γιάννη Λιωνή


ο εφοπλιστής κ. Πανος Λασκαρίδης στο χαιρετισμό του
ο Γενικός Διευθυντής του Ιδρύματος ''Καπετάν Βασίλη & Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου'' κ. Ξενοφών Κάππας μαζί με τον Γιάννη Λιωνή


η δημοσιογράφος κα. Ελένη Καλογερίνη με την κα. Γκόλφω Μέντη
ο κ. Παναγιώτης Κυνηγαλάκης παραλαμβάνει την τιμητική πλακέτα για τον πατέρα του Βαγγέλη από τον Αντιπρόεδρο του Συνδέσμου Νεαπολιτών κ. Γιάννη Σταθάκη 
Ο Πλωτάρχης του Π.Ν. κ.Παναγιώτης Τριπόντικας μαζί με τον τιμώμενο κ. Παρασκευά Σωτήραλη και την κα. Γκόλφω Μέντη Μέλος του Δ.Σ. του Συνδέσμου Νεαπολιτών 
ο Ναύαρχος ε.α του Λιμενικού Σώματος κ. Δαμιανός Δουμάνης δίνει την τιμητική πλακέτα στον κ. Παρασκευά Σωτήραλη
ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιώς κ. Γιώργος Γαβρίλης
ο εφημέριος ιερεύς Νεαπόλεως Παναγιώτης Αρώνης δίνει το βραβείο στην δεσποινίδα Σαλώμη Κολυβοδιάκου
ο κ. Παναγιώτης Κυνηγαλάκης (αριστερά) δίνει το βραβείο στον κ.Ιάκωβο Χασάπη (δεξιά)
ο κ. Γιάννης Τσάκος δίνει το βραβείο στην δεσποινίδα  Παρασκευή Βολάκου
ο πάτερ Παναγιώτης Αρώνης μαζί με μέλη του Δ.Σ. του Συνδέσμου ευλογεί την Πρωτοχρονιάτικη πίτα
ο πάτερ Παναγιώτης Αρώνης, (δεξιά) η κα. Νικολέτα Τσάκου Μέλος του Δ.Σ. του Συνδέσμου, (αριστερά) η κα. Ρούλα Οικονόμου Γραμματέας του Συνδέσμου



η ώρα της κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας για το 2017 έφτασε!
ο Πρόεδρος κ. Γιάννης Λιωνής κόβει την πρωτοχρονιάτικη πίτα μαζί του η κα. Φρόσω Δουμάνη, Ταμία του Συνδέσμου



η τέως Βουλευτής Λακωνίας με τη Ν.Δ. κα Φεβρωνία Πατριανάκου


η Πολιτευτής της Ν.Δ. στην Ά Πειραιά και Νήσων κα. Ζωή Ρούσσου

ο κ. Παναγιώτη Μπιλλίνης που βρήκε το πρώτο φλουρί

η δεσποινίδα Μαρία Δουμάνη που βρήκε το δεύτερο φλουρί, μαζί με την κα. Γκόλφω Μέντη που επιμελήθηκε τα αναμνηστικά δώρα
Νυχτερινή άποψη του Σταδίου ''ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ'' και της εισόδου του ''V'AMMOS'' που φιλοξένησε την εκδήλωση
Ρεπορτάζ - επιμέλεια δημοσίευσης: Παναγιώτης Μπαχτής - TSIRIGO FM 105,6
Φωτογραφίες: Παναγιώτης Μπαχτής - TSIRIGO FM 105,6
Πληροφορίες: Γκόλφω Μέντη -  Ρούλα Οικονόμου
Πηγή: TSIRIGO FM 105,6

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου