Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2017

Η ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗΣ ΠΙΤΑΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΑΓΙΟΝΙΚΟΛΑΪΤΩΝ ''Ο ΚΑΒΟΜΑΛΙΑΣ'' 29.1.2017

Μπαίνοντας σε μια χρονιά δημιουργικών διεργασιών αλλά και προωθούμενων αλλαγών, έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του ο Σύνδεσμος Αγιονικολαϊτών ''Ο ΚΑΒΟΜΑΛΙΑΣ'', το Σάββατο 29 Ιανουαρίου, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Νίκαιας.
Τον κόσμο καλωσόρισε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου κ. Γιάννης Δελακοβίας και η Γραμματέας του Συνδέσμου κα. Καλλιόπη Λιβανού.
Το πρόγραμμα ξεκίνησε μέσα από μια πολύ ανθρώπινη και συγκινησιακά φορτισμένη αναδρομή, στην ιστορία του Συνδέσμου, από την Φιλόλογο κα. Ειρήνη Λιβανού και τον αδερφό της Μαθηματικό κ. Δημήτρη Λιβανό, ιδρυτικά μέλη του Συνδέσμου και οι δύο. Καθ' όλη τη διάρκεια της ιστορικής αναδρομής αλλά και της εκδήλωσης προβάλλονταν φωτογραφίες από τα σαράντα χρόνια δραστηριότητας του Συνδέσμου.
Σαράντα χρόνια ιστορίας, με πλούσιο πολιτιστικό έργο, ο Σύνδεσμος Αγιονικολαϊτών συνεχίζει και δηλώνει παρών στα νέα δεδομένα της εποχής, πρωτοστατώντας σε μια προσπάθεια συμπόρευσης και συγχώνευσης των τοπικών Συλλόγων του χωριού μας, προκειμένου ο Άγιος Νικόλας Βοιών να βγει ενισχυμένος και να έχει μια πιο δυνατή φωνή και παρουσία στο ευρύτερο γίγνεσθαι. 
Οι Σύλλογοι που βρίσκονται σε συζητήσεις για να προχωρήσουν σε συγχώνευση είναι ο Σύνδεσμος Αγιονικολαϊτών, ο Εξωραϊστικός  Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίου Νικολάου και ο Αθλητικός Σύλλογος Αγίου Νικολάου. Συζητήσεις υπάρχουν και με τον Σύλλογο Φίλων Κάβομαλιά, οι οποίες βρίσκονται σε πρώιμο στάδιο ακόμα. Όπως ενημέρωσε τα μέλη ο Πρόεδρος του Συνδέσμου κ. Γιάννης Δελακοβίας το 2017 θα είναι η προπαρασκευαστική χρονιά για την συγχώνευση των Συλλόγων κι αν όλα πάνε καλά σε ένα χρόνο, αρχές του 2018, θα προχωρήσει η διαδικασία.
Η εκδήλωση συνεχίστηκε με την χορωδία του χωριού, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του κ. Χρήστου Πετράκη, η οποία μας παρουσίασε ένα όμορφο πρόγραμμα με κάλαντα και παραδοσιακά τραγούδια. Στην χορωδία συμμετείχαν με αλφαβητική σειρά ο κ.Γεωργακάκος Εμμανουήλ, η κα.Δελακοβία Ευγενία, ο κ.Δελακοβίας Γιάννης, ο κ.Λιβανός Παναγιώτης, η κα. Πετράκη Ιωάννα, η δεσποινίδα Σαρμπάνη Μαριαρένα. Την χορωδία συνόδεψε μουσικά με το λαούτο του ο κ. Γιώργος Δελακοβίας.
Ακολούθησαν το χορευτικό συγκρότημα και η βραβευμένη χορωδία του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίου Μηνά Κερατσινίου, παρουσιάζοντας στο κοινό ένα πλούσιο πρόγραμμα, αποσπώντας στο τέλος το θερμό χειροκρότημα του κόσμου.
Ο Σύνδεσμος Αγιονικολαϊτών ''Ο ΚΑΒΟΜΑΛΙΑΣ'' βράβευσε γι' ακόμη μια χρονιά τους νεοεισαχθέντες στην τριτοβάθμια εκπαίδευση φοιτητές.
Από το Σύνδεσμο βραβεύτηκαν: ο Ελευθέριος Τσαλαβούτας (Ιατρική Αθηνών), ο Γιάννης Λιβανός (Πάντειο Πανεπιστήμιο - Πολιτικές Επιστήμες), η Παυλάκη Μαρία (Μετσόβιο Πολυτεχνείο - Αρχιτεκτόνων Μηχανικών), ο Χριστόφορος Περιβολάρης (Αρχαιολογία Αθηνών), ο Αλέξανδρος Λιβανός (Οδοντιατρική Αθηνών) και ο Νικόλαος Περιβολάρης (Μετσόβιο Πολυτεχνίο - Μηχανολόγων Μηχανικών).
Μετά τις βραβεύσεις ήρθε και η ώρα για το κόψιμο της πρωτοχρονιάτικης πίτας, από τον Πρόεδρο και το Δ.Σ. του Συνδέσμου. Η βραδιά συνεχίστηκε με μουσικό πρόγραμμα από παραδοσιακή ορχήστρα και χορό για όλους!
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους: ο Γενικός Γραμματέας Λιμένων του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Χρήστος Λαμπρίδης, η Περιφερειακή Σύμβουλος Πελοποννήσου κα. Ματούλα Μπελεγρή, εκπροσωπόντας τον Περιφερειάρχη κ.Τατούλη και την Αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας κα.Τζανετέα,  οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Μονεμβασίας κ.Χρήστος Πετράκης, κ.Στάθης Βελιώτης, κα.Θεοδούλη Σπυριδάκου, κ.Παναγιώτης Κόκκορης, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Αγίου Νικολάου κ. Γιώργος Λιβανός, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Νεαπολιτών κ. Γιάννης Λιωνής, η Πρόεδρος του Εξωραϊστικού Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίου Νικολάου κα. Ξένια Περιβολάρη, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Κάβομαλιά κ. Σταύρος Σαρμπάνης, η κα. Χαρά Μεντη από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ελαφονήσου ''Φιλόπατρις'', ο κ.Πολυχρόνης Περιβολάρης εκπρόσωπος της Ένωσης Βατικιωτών Επιστημόνων και νομικός Σύμβουλος του Συνδέσμου. ο κ. Νικόλαος Περράκης παλαιός δάσκαλος ιστιοπλοΐας και πλήθος Αγιονικολαϊτών.
Γι' ακόμη μία χρονιά κάτοικοι του χωριού ήρθαν στην Αθήνα με ναυλωμένο λεωφορείο για την εκδήλωση.
Δωροθέτες της εκδήλωσης ήταν τα Ελληνικά Super Market ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ, τα μπισκότα ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ, η εταιρεία BARILLA HELLAS, ο συγγραφέας κ. Τάκης Γεράρδης, η εταιρεία ΑΝΑΠΤΎΣΕΙΝ του κ. Γιάννη Δελακοβία και το παραδοσιακό ξενοδοχείο Varos Village στη Λήμνο.
Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αγιονικολαϊτών κ. Δελακοβίας στο τέλος της βραδιάς έκανε στο σταθμό μας την παρακάτω δήλωση: 
«Εύχομαι για το νέο έτος υγεία, ευημερία και πρόοδο  επιδεικνύοντας πνεύμα συνεργασίας και αλληλεγγύης. Το 2017 να μας βρει ενωμένους και δυνατούς έτσι ώστε μπορέσουμε να ξεπεράσουμε τους "σκοπέλους" της ζωής. Ο προστάτης Άγιος του χωριού μας,  Άγιος Νικόλαος στο πλάι μας!».

Ακολουθούν χαρακτηριστικές φωτογραφίες από την εκδήλωση:

Η πρωτοχρονιάτικη πίτα για το 2017
Τα βραβεία για τους νεοεισαχθέντες φοιτητές με καταγωγή από τον Άγιο Νικόλα Βοιών
Η Γραμματέας του Συνδέσμου κα. Καλλιόπη Λιβανού μαζί με τον Πρόεδρο του Συνδέσμου κ. Γιάννη Δελακοβία 




ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αγιονικολαϊτών κ. Γιάννης Δελακοβίας
η κα. Ειρήνη Λιβανού Ιδρυτικό Μέλος του Συνδέσμου 




ο κ. Δημήτρης Λιβανός Ιδρυτικό Μέλος του Συνδέσμου
πλήθος κόσμου παρακολούθησε την εκδήλωση 
η χορωδία του Αγίου Νικολάου Βοιών υπο την καλλιτεχνική διεύθυνση του κ. Χρήστου Πετράκη




Στην είσοδο η Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου κα. Δέσποινα Μηνοπέτρου μαζί με την Ταμία του Συνδέσμου κα. Θοδώρα Κρανιδιώτη
Το χορευτικό συγκρότημα του Πολιτιστικού Συλλόγου Άγίου Μηνά Κερατσινίου




ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αγιονικολαϊτών κ. Γιάννης Δελακοβίας μαζί με την  Αντιπρόεδρο του Συνδέσμου κα. Δέσποινα Μηνοπέτρου
η βραβευμένη χορωδία του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίου Μηνά Κερατσινίου μας ταξίδεψε μουσικά το κοινό - καλλιτεχνική διεύθυνση κα. Όλγα Καμηλάρη






Οι βραβεύσεις των επιτυχόντων νεοεισαχθέντων φοιτητών. Σε πολλές από αυτές τα βραβεία παρέλαβαν συγγενείς των παιδιών που απουσίαζαν







ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Αγίου Νικολάου κ. Γιώργος Λιβανός 
η Δημοτική Σύμβουλος Μονεμβασίας κα. Θεοδούλη Σπυριδάκου
η Περιφερειακή Σύμβουλος Πελοποννήσου κα. Ματούλα Μπελεγρή
ο Δημοτικός Σύμβουλος και Πρόεδρος της Κοινοφελούς επιχείρησης του Δήμου Μονεμβασίας κ. Χρήστος Πετράκης 
η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συνδέσμου Αγιονικολαϊτων 





η παραδοσιακή ορχήστρα διασκέδασε τους παρευρισκομένους 
στο τραγούδι η κα. Μαίρη Δεναξά 
στο ακορντεόν η κα. Αγγέλικα Παπανικολάου 
στο λαούτο ο κ. Γιώργος Δελακοβίας 
στο βιολί η κα. Γεωργία Μαρίνη 
μουσική και χορός πάνε μαζί για τα μέλη του Συνδέσμου Αγιονικολαϊτών, που διασκέδασαν με παραδοσιακά τραγούδια
Ρεπορτάζ - επιμέλεια δημοσίευσης: Παναγιώτης Μπαχτής
Φωτογραφίες: Παναγιώτης Μπαχτής
Πηγή: TSIRIGO FM 105,6

1 σχόλιο:

  1. Παναγιώτη σε ευχαριστούμε πολύ για την άψογη δουλειά. Να είσαι υγειής και να χαίρεσαι οτι αγαπάς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή