Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2017

ΔΗΜΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ - Ο ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ Η ΕΠΙΣΗΜΗ ΈΝΑΡΞΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΠΟΤΑΜΟΥ ΣΤΟ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΜΕΝΟ ΠΑΛΑΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΓΙΑΣ ΠΕΛΑΓΙΑΣ

Με επισημότητα τελέστηκε ο Αγιασμός για την έναρξη λειτουργίας του Νηπιαγωγείου Ποταμού στο νέο του κτίριο, στο πρώην Δημοτικό Σχολείο της Αγίας Πελαγίας, που κτίσθηκε το 2000 από τον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων και τα τελευταία χρόνια παρέμενε κλειστό.
Τον Αγιασμό τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Σεραφείμ και παρέστη ο Δήμαρχος κ. Χαρχαλάκης, ο Αντιδήμαρχος κ. Κομηνός, Δημοτικοί Σύμβουλοι, Τοπικοί Πρόεδροι και Εκπρόσωποι Τοπικών Κοινοτήτων, γονείς των μαθητών και κάτοικοι της περιοχής. Όπως είναι γνωστό, το Νηπιαγωγείο Ποταμού στεγάστηκε για περισσότερα από 10 χρόνια σε προκατασκευασμένες αίθουσες στον Ποταμό, σε μια εγκατάσταση που ελάχιστες εκπαιδευτικές προϋποθέσεις μπορούσε να καλύψει.
Σε συνεργασία με τη σχολική κοινότητα, η Δημοτική Αρχή έλαβε την απόφαση μετεγκατάστασης και αξιοποίησης του σύγχρονου σχολείου της Αγίας Πελαγίας, χωρίς να λάβει υπόψη της τοπικιστικές ή γεωγραφικές ενστάσεις, που δεν μπορούν να συνδέονται με τόσο σοβαρά και λεπτά εκπαιδευτικά ζητήματα που άπτονται της ασφάλειας και της παιδείας των μελλοντικών γενεών.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι γονείς προέβησαν σε σειρά δαπανών για την επιδιόρθωση ορισμένων προβλημάτων του κτιρίου, προκειμένου οι μαθητές και οι δάσκαλοι να απολαμβάνουν πλέον ενός σύγχρονου και ασφαλούς εκπαιδευτικού περιβάλλοντος που έχει πολλές δυνατότητες περαιτέρω αναβάθμισης και ανάπτυξης.
Το λόγο έλαβε η Διευθύντρια του Νηπιαγωγείου καθώς και εκπρόσωπος του Συλλόγου Γονέων, που τόνισαν ότι το νέο σχολείο μπορεί επάξια να συγκριθεί με τα σύγχρονα Νηπιαγωγεία της Αττικής, ενώ εξήραν την συνεργασία όλων των φορέων με το Δήμο, προκειμένου να ολοκληρωθεί η μεταστέγαση.
Ευχές προς τη σχολική κοινότητα απηύθηνε και ο Σεβασμιώτατος κ. Σεραφείμ.

Δείτε την ομιλία του κ. Δημάρχου εδώ








Δελτίο Τύπου: kythira.gr
Φωτογραφίες: Στράτος Χαρχαλάκης (facebook)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου